Nechce, aby si veřejnost myslela, že je nějaký zločinec, který někoho zabil nebo kradl. Za mříže se před 31 lety dostal kvůli emigraci! Psal se tehdy rok 1983, jemu bylo 19 let, měl po maturitě a s Cestovní kanceláří mládeže (CKM) odjel na zájezd do tehdejší Jugoslávie.

„S partou kamarádů jsme se rozhodli, že se podíváme do Itálie. Oficiálně to nebylo možné, a tak jsme přešli hranice tajně a pěšky. Na hranicích nás ale Jugoslávci chytili a na tři dny zavřeli do vězení, než se všechno vyšetří,“ přiznal Blesku Pouva.

„Po vyšetřování zjistili, že vlastně o nic nešlo, a zase nás bez problémů pustili. Měli jsme z toho tehdy ohromnou legraci a zážitek na celý život. Domů se naštěstí žádná hláška nedostala, a tak jsme z toho neměli ani žádný politický problém,“ dodal moderátor.

„Když jsme se vrátili po třech dnech k našemu zájezdu, všichni se nás ptali, kde jsme tak dlouho byli. My tvrdili, že na výletě. Když se ptali, proč nejsme vůbec opálení, vesele jsme prohlašovali, že tam byl spíš chládek. A když nám řekli, pojď, sedni si, tak jsme odpovídali – ne, díky, my se naseděli už dost... Prostě byla to pro nás tehdy jen jedna velká legrace a dobrodružství,“ uzavírá moderátor Televizních novin na TV Nova, které uvádí spolu s Kristinou Kloubkovou (37).

Fotogalerie
6 fotografií