Punčochář byl přitom roky jejím věrným zástupcem a zároveň v redakci fungoval jako šéfproducent, moderoval nejen nedělní Partii, ale i odpolední Miniduely. Ještě před rokem byl přitom svou nadřízenou vychvalován. „Jestli má někdo naběhnuto na to, stát se v této zemi jedničkou v politických diskusích, tak je to Honza Punčochář,“ řekla v rozhovoru pro portál Mediaguru Jitka Obzinová.

Ve středu se ale údajně s Punčochářem nepohodla a on se rozhodl z Primy odejít. „Dostal vynadáno a pak řekl, že už to nemá zapotřebí,“ řekl Blesku zdroj z Primy. Punčochář ale oficiálně o pravém důvodu nechtěl hovořit. „Ta informace pravdivá je. Výpověď jsem podal včera. Jsou to rodinné důvody, kdy jsem se rozhodl, že si potřebuju odpočinout a udělat si volno,“ řekl Blesk.cz Punčochář.

Informaci Blesk.cz potvrdila i Prima. „Ano, můžu vám potvrdit, že Jan Punčochář včera podal výpověď z rodinných důvodů. V tuto chvíli se na obrazovce pro naše diváky nic nemění, o dalším postupu v případě Partie a Miniduelu se budeme rozhodovat v následujících týdnech,“ uvedla mluvčí televize Marie Fianová.

Jan Punčochář při moderování Partie.
Autor: TV Prima

Z Partie odešla loni i sličná moderátorka Lenka Pastorčáková, odešla na ČT. Ještě před ní „byla odejita“ i dramaturgyně Zuzana Bubílková. Zpravodajství Primy opustila v poslední době i řada elitních reportérů, například autorka dokumentu „Šmejdi“ Silvie Dymáková, moderátor Tomáš Drahoňovský nebo editor Jiří Fröhlich.

Lenka Pastorčáková se proslavila také živým vstupem, kde na ni prezident Zeman dělal „aligátora“.
Autor: Peter von Reichenberg, FTV Prima

„V tuto chvíli se dohadujeme s televizí, k jakému termínu se rozloučíme, až se tohle vyřeší, tak se budu dívat kam dál,“ dodal Punčochář.