Herec k soudu přišel několik minut před devátou hodinou a hned u vchodu si si vystřelil z přítomné úřednice. Když po něm chtěla občanský průkaz, Čtvrtníček z kapsy vytáhl zákaznickou kartičku z prodejny Billa. Pak s úsměvem na tváři novinářům oznámil, že si musí odskočit na toaletu vykonat ranní potřebu ještě před tím, než začne soudní líčení.

Jako obvykle Čtvrtníček sršel skvělou náladou, k čemuž měl důvod. „Ráno jsem potkal kominíka,“ svěřil se Blesk.cz. Od něho si tak sliboval, že u dnešního soudu vyhraje. Líčení bylo po několika minutách přerušeno kvůli tomu, že nefungovalo DVD potřebné pro jednání. Podruhé byla veřejnost vykázána ze síně z důvodu, že se na videu projednávaly osobní věci daných herců. Čtvrtníček tedy požádal soud o soukromí.

Video
Video se připravuje ...

Petr Čtvrtníček Eliška Vinterová, Lukáš Červený

Ze soudní místnosti, ale Čtvrtníček vycházel už se smutkem ve tváři. "8 měsíců podmínka s odkladem na 18 měsíců," zněl rozsudek, který platí jak pro Čtvrtníčka, tak pro jeho spoluviníka Jana Potměšila. Herec se na místě proti tomuto rozsudku odvolal. "Zdá se, že mi kominík, kterého jsem ráno potkal ke štěstí, vůbec nepomohl," řekl Blesk.cz.

Komik se pak rozhořčeně svěřil novinářům, že kvůli této kauze hodlá zažalovat Českou televizi. "Vystupovali jsme pod jejich jménem a Česká televize scénář schválila," zlobil se herec.

Petr Čtvrtníček a Jan Potměšil čelí obvinění z poškození cizích práv v souvislosti se sehranou scénkou, když točili klip pro Konto Bariéry. Herci se převlékli za policisty a zastavovali řidiče ke kontrole. Během jejich srandiček ale jeden z řidičů dostal infarkt.

Původně herci společně s režisérem Tomášem Svobodou a producentem Jiřím Kounickým byli nepravomocně odsouzeni na půl roku až rok s podmíněným odkladem na dva roky. Jejich obhájce Tomáš Sokol podal proti trestnímu příkazu odpor, a tak bylo nařízeno veřejné líčení. Po dnešním rozsudku soud Svobodu a Kounického zprostil viny s tím, že oni dva se za falešné policajty nepřevlékli.

 

 

Fotogalerie
9 fotografií