Když se objevili na české i slovenské hudební scéně, byl to největší trhák, který kdy showbyznys zažil. Jejich úspěch poté už nikdy nikdo nezopakoval. Čtyři chlapci – Aleš Lehký (35), Václav Jelínek (36), David Škach (38) a Martin Kocián (37), kteří lámali srdce řadě náctiletých i starších fanynek. Ty byly ochotné spát před jejich domy nebo čekat dlouhé hodiny před jejich koncertem, jen aby jim byly na chvíli blíž nebo měly lepší fotky než ostatní.

V té době to byl obrovský boom. Měli jsme osmnáct, chodili se na nás dívat tisíce lidí, vydělávali jsme statisíce, byl to blázinec,“ zavzpomínal na serveru pluska.sk jeden ze zpěváků Aleš. Jenže po rychlém vzestupu přišel ještě rychlejší pád, který chlapcům vyrazil dech.

Když jsme s tím sekli, seděl jsem doma tři týdny v depresích a díval se do prázdna. Pár měsíců stál pod pódiem desetitisícový dav, zpíval s námi písničky. A najednou jsem byl sám,“ přiznal se Aleš, kterému přitakával i Vašek, který se zmínil i o největší dani, kterou sláva přináší. Čtvrtý exLunetic Martin Kocián to tehdy odnesl závislostí na tvrdých drogách, kterých se dodnes nemůže zbavit.

Dnes jsou kluci někde jinde, mají své koníčky i práci. Jsou otcové rodin a ke zpívání pod „značkou“ Lunetic se už vrací pouze tři – Vašek, Aleš a David. Údajně po nich už nikdo nehází plyšáky a řev fanynek také patří minulosti, ale i přesto všechno si kluci své koncerty naplno užívají.

Fotogalerie
3 fotografie