Když slovenskou milionářku ve středu pustili z vazby, bez hnutí v obličeji, náznaku úsměvu a hlavně beze slova, nastoupila jindy výřečná a extravagantní Mojsejová do auta své advokátky. Po několika minutách jízdy bylo jasné, kam míří. Nora se nechala odvést ke své sestře Erice domů, kde bydlí také jejich rodiče.

Auto jen taktak zastavilo a Mojsejová z něj už byla venku. Její obličej se okamžitě roztáhl do úsměvu a ona se nečekanou rychlostí rozběhla ke vstupní brance. Přišel jí otevřít její švagr Marek, kterému doslova skočila kolem krku a dlouhou chvíli se s ním objímala. Po tváři se jí přitom koulely slzy dojetí. Šťastně shledaná rodina se pak odebrala do domu.

Právě u své sestry podle informací Nového Času nyní bude Mojsejová přebývat. Během pobytu ve vazbě totiž přišla o střechu nad hlavou. Její domy byly totiž rozprodány. Nora přišla také o své peníze.

Přestože je venku z vazby, starosti pro ni rozhodně nekončí. Stále má na krku 19 obvinění z finančních podvodů ve výši asi 175 milionů. Obviněna je spolu s dalšími 23 bývalými spolupracovníky. Pokud se na svobodě ničím závažným neproviní, vazbě by se měla vyhnout. O její vině bude soud rozhodovat zřejmě v nejbližších měsících, konkrétní datum však zatím nebylo stanoveno. Pokud jí bude vina prokázána, hrozí jí 7-12 let vězení, přičemž při tomto trestním činu není podmínečný trest možný.

I na svobodě bude žít jako v base

„Člověk sedí 23 hodin v jedné cele, přežívá ve velké úzkosti. Myslím, že to může na určitý čas na každé osobě, která si tím projde, zanechat velké stopy. V base je všechno na povel, všechno si člověk musí vyžádat, to se na člověku podepíše. Bude se každé ráno brzy budit a večer půjde brzy spát, protože takový byl režim ve vazbě,“ popsal pro Nový Čas psycholog František Skokan. Současně dodává, že přestože dostala její psychika ve vazbě pořádně zabrat, je Mojsejová natolik silná osobnost, že by jí návrat do běžného života neměl dlouho trvat.

Fotogalerie
9 fotografií