Herečka Ilona Svobodová právě prožívá jedno ze svých nejkrutějších období. Po pětadvaceti letech manželství její muž Petr Skoumal zemřel na rakovinu, s níž delší dobu bojoval. Všichni věřili, že má před sebou ještě pár let života. „Je to hrozné. Během týdne zasáhla nemoc všechny orgány. Nestihl jsem se s Petrem ani rozloučit,“ přiznal smutně jeho dlouholetý kamarád Jan Vodňanský (73).

Přípravy na pondělní pohřeb Svobodové ztěžuje navíc její zranění. „Není to zlomená ruka. Maminka má zánět šlach, brzy to bude mít v pořádku,“ řekla deníku Aha! Ilony dcera Adéla (28). Herečce nezbývá nic jiného, než se o sebe postarat i se zraněnou rukou. Musí sama řídit auto, dokonce i tankovat.

Kromě toho musí zůstat silná i kvůli svému synovi Filipovi, kterého smrt otce zdrtila. Propadá těžkým depresím. Bohužel se s nimi potýká už delší dobu, a tak se z nich vypisuje pomocí básniček. „Bolesti, stesk, smutek, deprese, vztek. To vše sužuje dnem i nocí, často odmítáme dávno osvědčený lék, umíráme v slzách, bez pomoci,“ zní v jedné z jeho básní.

Možná ho k depresím dohnal epileptický záchvat, který prodělal před čtyřmi lety. Tehdy ho jeho Svobodová našla doma v bezvědomí a rychle zavolala záchranku. Podle lékařů jsou deprese nejčastější psychiatrickou diagnózou, kterou pacienti s epilepsií trpí.

Fotogalerie
10 fotografií