„Ke konci, když už tu byl, tak tady paní Čepková bydlela s ním. Měla u něj dokonce lehátko. Bylo to nesmírně vyčerpávající pro oba. Byli z toho strašně zdeptaní. Z jejich vztahu bylo vidět, že mají strašně hezké manželství,“ zavzpomínala na těžké chvíle Petra a Ivany Čepkových ošetřující lékařka z nemocnice ve Vrchlabí, kde herec přesně před dvaceti lety zemřel.

„Paní Čepková pak jeden den odešla, protože už z toho byla naprosto psychicky vyčerpaná. Asi na půl hodinky šla do města a právě v tý půlhodině pan Čepek zemřel,“ svěřila se v pořadu Příběhy slavných lékařka.

U lůžka chyběla i dcera z druhého manželství Petra (42). „Už mě nevnímal a snad ani nepoznal,“ svěřila se po letech. Pro manželku je ale i dnes těžké o umírání manžela, který prý ke konci života vážil 30 kilo, mluvit. „Tuhle tu fázi nemůžu nějak blíž popisovat. Je to pro mě těžký,“ řekla Ivana Čepková.

Čepek ještě před smrtí a už v bolestech natočil film Lekce Faust. „Za kteroukoliv jinou roli by si zasloužil Českého lva, ale za Fausta mu to dali jenom proto, že umřel. Celý to byla jenom taková komedie,“ řekla Petra v pořadu Tajemství Petra Čepka, který vysílala televize Barrandov.

Fotogalerie
7 fotografií