Manželství Alice Bendové a bývalého hokejisty Václava Bendy (38) začalo zcela idylicky, měla to být pohádka, která končí šťastně. Ale osud tomu tak nechtěl. Poté, co se Václav přestal profesionálně věnovat hokeji, začal podnikat na své vlastní triko. Nejdříve to byla prádelna, poté účetní firma a podnikatelské záměry se dále množily. Bohužel, dráha podnikatele se neukázala jako šťastná a rodina se čím dál více potápěla do finančních problémů.

Ze začátku se Alice snažila svému manželovi pomoct a navíc ona sama byla v té době docela na vrcholu své kariéry, když natáčela jeden seriál za druhým. Jenže pak přišla rána, kterou mu Alice nedokázala odpustit. Jak sama herečka uvádí, manžel jí během jejich dlouholetého vztahu podváděl. A tak se od nevěrníka Bendová odstěhovala i se svými dětmi Vašíkem (7) a Aličkou (4).

Hned po rozchodu manželé udělali i finanční vyrovnání, prodali svůj dům v Holešovicích za astronomických 28 milionu korun. Jenže z této částky jim nakonec po všech zaplacení dluhů, poplatků a pohledávek zbylo "pouhých" 13 mega. Alice si poté koupila dům ve Zbuzanech na Praze-Západ, kam se nastěhovala i s dětmi. Jenže dluhy manžela pořád klepaly na její dveře dál. Za vše může fakt, že jsou Bendovi stále ještě manželé a tím pádem jeho problémy jsou i její.

V důsledku těchto okolností nakonec herečka svůj vlastní dům ve Zbuzanech věnovala své mamince, která ji zde na oplátku zřídila trvalé právo užívat tento dům. Jenže ouha, časopis Sedmička zjistsil, že ani ne pár týdnů po přepisu byla na dům uvalena exekuce.

Nerada bych se k tomu vyjadřovala,“ řekla Blesku.cz herečka. Nicméně jak nám potvrdila blízká z okolí Bendové, veškeré závazky nakonec byly uhrazeny a exekuce na dům byla stažena.

I když chtěla Bendová uchránit sebe, své děti i majetek před manželovými dluhy, úředníci to mohou vidět jinak. Z právního hlediska náhlý převod majetku na někoho jiného v okamžiku, kdy hrozí exekuce, může být klasifikován jako trestný čin poškozování věřitele. V tomto případě pak hrozí pachateli odnětí svobody od šesti měsíců do osmi let. Naštěstí pro herečku snad všechny problémy jsou momentálně zažehnány a její utrpení spojené s manželovými dluhy už brzy nabere definitivního konce.  

Fotogalerie
13 fotografií