Jako měl ještě před pár lety Vladimír Polívka na hlavně účes á la vrabčí hnízdo, stejně "rozcuchanou" měl i duši. Díky rodičům Bolkovi Polívkovi a Chantal Poullain vyrůstal prakticky v divadle, ale v pubertě se mu to začalo příčit.

Najednou divadlo odmítal a jeho snem bylo stát se profesionálním snowboardistou. Nakonec musel na půl roku utéct do Kanady, aby zjistil, že mu herectví chybí a rozhodl se vrátit a studovat DAMU. Studium letos končí a začíná rozjíždět svou hereckou kariéru.

Své slavné příjmení ale rozhodně nevnímá jako výhodu. Právě naopak. Na svou osobu kvůli tomu cítil větší tlak a vyšší nároky. „Slyšel jsem, že horší už to má snad jen Stašová. Je pravda, že to očekávání je takový tíživý prvek, ale pokusil jsem se s tím nějak smířit,“ řekl idnes.cz Vladimír.  To byl také důvod jeho útěku za oceán.

Kromě příjmení zdědil po svém otci také herecký talent, smysl pro humor a lásku k vínu. Matka mu naopak dala do vínku krásu, inteligenci a francouzský šarm. Francouzské vlastenectví po ní ale nezdědil. "Je Čech jako poleno. On je úplný milovník své země, milovník svého jazyka. Francii má rád, ale je Čech," přiznala v jednom rozhovoru Chantal. 

Polívka se až dosud věnoval výhradně divadlu a zahrál si v televizních filmech a seriálech Kriminálka Anděl či Reportéři a ti druzí. Teď ale dostal příležitost objevit se na stříbrném plátně ve filmu Místa, který má zítra premiéru.

Vladimír si ale své fanynky získal už teď. Kdo by nepodlehl fešákovi s tvrdými rysy v obličeji a pomněnkovýma očima, který tolik připomíná amerického miláčka žen Ryana Goslinga. Polívkova hvězda začíná pomalu stoupat k výšinám…

Fotogalerie
9 fotografií