Nejmenovaná realitní kancelář zveřejnila inzerát, ve kterém nabízí „pro náročnou klientelu exkluzivní secesní prvorepublikovou vilu na kouzelném místě po dokončené nákladné celkové rekonstrukci“.

Jen pro představu, dům je podsklepený, do garáží byste zaparkovali i čtyři auta a nechybí ani bazén, sauna, vinný sklípek nebo prádelna. Zkrátka vše, na co si vzpomenete. Levně to ale nepřijde.

„Cena se pohybuje kolem pětačtyřiceti milionů korun,“ řekl realitní makléř, který má na starost prodej slavné jevanské vily. Zákazník si může diktovat podle svého vkusu ještě mnohé úpravy a dodělávky, neboť interiéry jsou nyní stavěné jen nahrubo. Lze vyšvihnout příčku, je potřeba doobložit koupelny a jiné věci.

Kompletní je zahrada. Ta uchvátí na první pohled. Ticho, které se kolem táhne, člověka zvyklého na ruch velkoměsta přímo ohromí. To vše ale jen pro nejbohatší z bohatých! „Už máme nějaké zájemce, ale dům zatím prodaný není,“ doplnil makléř. Z jakých důvodů se majitelé snaží vily zbavit, není známo.

Blesková zpráva

„Už mi ta vila dávno nepatří, nechci se o ní bavit,“ řekl nám Gott.

Gott vilu prodal už třikrát

Poprvé zpěvák prodal vilu v Jevanech už v roce 1984. Tajně ji koupil tehdejší pražský vekslák Miroslav Provod (58) – později kamarád podnikatele Františka Mrázka (†47). Provod vilu pořídil za astronomických 170 tisíc marek (tehdy zhruba 3 400 000 Kčs). Průměrná mzda tenkrát činila 2875 Kčs a za tuhle cenu bylo možné koupit 30 bytů na pražských Vinohradech nebo šest běžných rodinných vil!

Jevanský palác však byl i dál napsaný na Gotta. V roce 1988 pak prý na popud Provoda dům prodal za 6,1 milionu korun státnímu podniku Narex. Jenže po revoluci si soudně vymohli zneplatnění transakce a Gott koupil vilu zpět do svého vlastnictví.

V roce 2005 ji prodal potřetí – za 11 milionů podnikateli Janu Moťovskému (†41). Ten v ní ještě předtím, než za záhadných okolností beze stopy zmizel, vybudoval Gottland. Dnes je vila v majetku Martina Bláhy (44), elitního manažera ze skupiny KKCG miliardáře Karla Komárka.

 Tak šel čas s vilou v Jevanech

1927 -  Továrník Alois Köpell kupuje pozemek.

1930 - Končí výstavba vily.

1947 - Objekt kupuje od Köpellových zemědělský inženýr Roček.

1969 - Roček prodává dům rodině Gottových.

1984 -  Dům od Karla Gotta koupil tajně Miroslav Provod.

1988 - Vila je prodána společnosti Narex za 6,1 milionu korun.

1996 -  Zpěvák kupuje dům zpět.

2005 - Vilu Gott prodává podnikateli Moťovskému za 11 milionů korun.

2006 - Po rekonstrukci otevírá Moťovský muzeum Gottland.

2009 - Muzeum po podnikatelově záhadné smrti uzavírají.

2011 - Moťovského manželka prodává dům pražské firmě specializující se na nemovitosti.

Fotogalerie
12 fotografií