Většina slavných se netají tím, že do svých kreseb přenáší své momentální pocity, nálady, rozpoložení ... Ale v podstatě je to pro většinu druh terapie. Někteří své malby zveřejní a leckdy dobře prodají, jiní je schovávají doma.

Posuzovat, zda jde o skutečné umění, nebo zda si kupující pořizují obraz, protože je od božského Karla Gotta nebo ulítlého Františka Ringa Čechy, přísluší někomu erudovanému.

Zatímco obrazy Ringa startují na 30 tisících a obzvlášť u zahraničních kupců jdou na dračku, tak u Kateřiny Herčíková se o ceně smlouvá a většinou kupujícím sama obrazy vybírá podle toho, jak to cítí. "Kolikrát se stalo, že jsem obraz i darovala. Ale samozřejmě jsem ráda, když někdo mou práci ocení penězi," netají se herečka.

Po smrti Ivety Bartošové se zvedla vlna zájmu o její depresivní malby. Spekulovalo se, že kupci jsou ochotni z prkenice vytáhnout až 200 tisíc korun! V tomto případě jsem si jistá, že zájem rovná se investice. Pro sběratele jsou Ivetina díla zajímavá i kvůli tomu, že žádná jiná už nevzniknou...

A tak je vlastně dobré koupit si "mazanici" někoho slavného. Protože každý jednou zemře... Těžko říct, jestli na tom vyděláte, jako když doma ve sklepě najdete plátno Rembranta, Picassa nebo Goyi ...

Video
Video se připravuje ...

Kateřina Hrachovcová je sama holka jako obrázek (pro dospělé)... Jan Jedlička, Markéta Reinischová