Populární zprávař, který se zapsal do paměti svými přebrebty a veřejnoprávně neortodoxním čtením zpráv, si vzal svého dlouholetého partnera Dextera Sealyho, s nímž nyní žije ve Spojených státech, kam se před pár týdny přestěhoval. Opustil kvůli tomu svůj luxusní byt na Vinohradech i práci na Kavčích horách a nyní hledá bydlení a job snů v New Yorku.

Tam také před párd dny proběhla veselka, o níž neměli tušení ani jeho známí a bývalí kolegové, jak ukazují jejich překvapené komentáře na Facebooku. Právě tam Zika svatbu s partnerem včera oznámil a společnou fotkou se Sochou Svobody v zádech ji zpečetili. Ve státě New York byly sňatky homosexuálů uzákoněny v roce 2011.

Zika s Dexterem žije už několik let. Společně se objevovali i na společenských akcích v Česku, nejraději si však užívají společného cestování za exotikou – Asie, jižní Afrika, Blízký východ… Teď by rádi zakotvili v Harlemu.

Jan Zika z České televize odešel letos v květnu na vlastní žádost. Bylo to krátce po personálních otřesech, které s sebou vzaly několik oblíbených tváří. Z televize zmizela Daniela Drtinová a Martin Veselovský. Drtinovou nejprve odvolali z pořadu Události, komentáře, odkud ji přeřadili do pořadu Interview, jenž pak získal její jméno. Moderátoři měli dlouhodobé neshody s vedením. Šlo mimo jiné o kritiku vedení zpravodajství, že informace cenzuruje ve prospěch Miloše Zemana. Šlo o záběry prezidentské virózy, kdy se Zeman ve špatné zdravotní kondici klátil nad korunovačními klenoty. Televize záběry odvysílala, později je z vysílání údajně stáhla.

Fotogalerie
3 fotografie