České vydavatelství vydalo o Jiřím Babicovi před rokem článek, který ho podle soudu profesně poškodil. Napsalo o něm, že během své kuchařské výpomoci na misi v Afghánistánu ugriloval pro vojáky z české armády zkažené steaky. Babica měl podle vydavatelství způsobit svým pokrmem několika členům armády průjem.

Babica za poškození svého jména požadoval po vydavatelství 800 tisíc korun. Dnes krátce před polednem si vyslechl od soudkyně rozsudek, který dopadl v jeho prospěch. „Odškodné za profesní újmu Jiřího Babici činí 400 tisíc korun,“ zaznělo v soudní síni. Tuto částku soudkyně považovala za přiměřenou.

Věřil jsem, že se dočkám spravedlnosti, takže jsem teď spokojený. Mně nešlo ani tolik o těch osm set tisíc, ale o to, že jsem se cítil velmi poškozen tímto nařčením, které ve finále poškodilo i mého syna. Na tu misi jsem jel s elánem a těšil jsem se, že tam ty kluky trochu pobavím, ale to, co se stalo potom, se mě velmi dotklo. Jsem rád, že to dopadlo tak, jak to dopadlo,“ svěřil se Blesk.cz Babica po vyřčení rozsudku.

Kuchař požadoval tak vysokou částku hlavně proto, že kvůli poškození jeho jména nevzali jeho syna na školu. Napsali mu, že jeho otec je zbraň hromadného ničení, a proto se na vysněnou školu nedostal. Musel nastoupit do jiné.

Fotogalerie
6 fotografií