V novém primáckém seriálu Vinaři se objevuje herec Václav Postránecký coby jedna z hlavních postav vinař Bedřich Pavlíček, a proto bylo potřeba mu k tomu poskytnout i vhodné prostory. Jako jediný tak dostal úplně vybavenou chalupu. Kdo by se však těšil, že jeho chaloupka bude celá nová, plete se. Filmaři mu většinu zařízení pořídili v bazaru.

I tak se vybavení Postráneckého chalupy v Dolních Dunajovicích vyškrábalo na 200 000 korun. Filmaři prolezli křížem krážem každičký bazar, kde nakoupili věci, které odpovídaly době 60. – 90. let. A když už si nevěděli rady, přišli ochotní místní lidé, kteří jim zapůjčili nebo darovali nějakou tu veteš.

V domku tedy najdeme svérázný proutěný nábytek, velmi starou a omšelou kuchyň nebo krásnou dřevěnou manželskou postel. Štáb nezapomněl ani na detaily typu plastový teploměr, zažloutlé lampy nebo omšelý, proutěný držák na kytky.  Výrazné změny došla i dlažba u vrat, která se musela nově vysypat štěrkem. Pronajímatel tohoto „luxusního“ sídla však naštěstí nechce po filmařích miliony, nájem se pohybuje měsíčně v řádech tisíců korun.  

Fotogalerie
3 fotografie