Moderátoři, nejdříve odpovězte sami!
1. V čem si myslíte, že jste dobrý moderátor. Je to vaše silná stránka?
2. Co by se naopak dalo zlepšit?

MARCELA AUGUSTOVÁ (49)

1. To musí posoudit jiní.

2. Člověk se se sebou něco snaží dělat celý život.

Názor Jany Postlerové:

Marcela na mě působí trochu roboticky, chtělo by to být živější. Vždycky si říkám: Proboha, ať aspoň zakopne! Abych viděla, že je to živý člověk. Ale rozhodně je profesionál, v České televizi už je v podstatě inventář, je tam neuvěřitelně dlouho.

Známka: 1-

Anketa
NaN hlasů
NaN hlasů

Marcela Augustová
Autor: Archiv Blesk

DANIELA PÍSAŘOVICOVÁ (35)

1. Díky několika letům stráveným na zpravodajské ČT 24, kdy jsem mnohdy nevěděla, jaký rozhovor mě čeká za půl hodiny, jsem schopná reagovat na nejrůznější zvraty ve vysílání a nečekané události.

2. Občas se stresuji víc, než je zdrávo.

Názor Jany Postlerové:

Já Daniele říkám Šípková Růženka jako v podstatě všem moderátorkám na ČT. Je krásná a tak nějak si těmi zprávami pluje, ale nemá drive, energii. Potřebovala by diváka vtáhnout, uchopit. Dnešní doba je rychlá a ona tomu tempu, co se týče moderování, nestačí. Je milá, příjemná a já ji mám ráda, ale chtělo by to trochu zrychlit

Známka: 1-

Anketa
Souhlasíte s názorem Jany Postlerové na Danielu Písařovicovou
104 hlasů
205 hlasů

Daniela Písařovicová
Autor: archiv Blesku

JAKUB ŽELEZNÝ (41)

1. Myslím, že mé silné i slabé stránky musejí posuzovat jiní – diváci, nadřízení. Ale snad k těm silným patří schopnost najít v tématu, o němž vysíláme, problém, který třeba jiní nevidí. Což je asi silná stránka, ale nemusí být každému po chuti…

2. Každý nerad prozrazuje své slabiny, je ale důležité nich vědět. Pokud udělám chybu, měl bych to vědět především já sám jako první. Ale abych čtenáře uspokojil, z mnoha svých periodicky se opakujících chyb vybírám třeba to, že někdy mluvím zbytečně překotně. A pak najednou nějaké slovo vyslovím až moc rychle, takzvaně ho zašumluju. Třeba slovo místopředsedkyně jsem snad nikdy neřekl dobře…

Názor Jany Postlerové:

Jakub je bez diskuze profík. Jen mi někdy připadá, tak jako celá Česká televize, trochu odtažitý, není ve spojení s divákem. Ví, o čem mluví, ví, jak každý problém uchopit, ale měl by být o něco milejší na paní »Vomáčkovou«, která sedí doma v obýváku a kouká na něj.

Známka: 1-

Anketa
Souhlasíte s názorem Jany Postlerové na Jakuba Železného?
156 hlasů
43 hlasů

Jakub Železný
Autor: Archiv Blesk

EMMA SMETANA (26)

1. Moji největší přidanou hodnotou je dosažené vzdělaní (magisterský diplom na dvou předních evropskych univerzitách), znalost pěti cizích jazyků a různorodých prostředí a také snaha o seriózní pojetí zpráv. Věřím tomu, že dobrého moderátora musí k této práci opravňovat intelekt.

2. Zapracovat musím na svých sklonech k záchvatům smíchu, které se mě často pokoušejí zmocnit v těch nejnevhodnějších okamžicích. A také na držení těla, abych se přestala hrbit!

Názor Jany Postlerové:

Emmě je potřeba dát šanci ukázat, jestli ta její hlava, kterou má bezesporu plnou vědomostí, přestane být tak domýšlivá. Alespoň na mě tak působí. Snad prozře, ještě je mladá. Také se při čtení zpráv dívá moc zespodu, na tom by měla zapracovat.

Známka: 2-

Anketa
Souhlasíte s názorem Jany Postlerové na Emmu Smetanu?
207 hlasů
17 hlasů

Emma Smetana
Autor: Blesk

KRISTINA KLOUBKOVÁ (37)

1. Myslím si, že jsem empatická moderátorka, která ví, o čem mluví, a snaží se lidem předat zprávy tím nejsrozumitelnějším způsobem.

2. Celkově bych se u zpráv měla více uvolnit, zpomalit mluvu. Občas to bývalo na hranici srozumitelnoti, hlavě když se něco narychlo měnilo a byla jsem z toho nervózní. A prý bych se měla víc usmívat. Jen mám často pocit, že není čemu. Stále se člověk učí a to mě baví.

Názor Jany Postlerové:

Je milá a příjemná, jen se mi chvílemi zdá, že řeší celý svět. Měla by zůstat tou milou ženou a prostě tolik neřešit. Místy taky působí dost přísně. Na začátku se vždy usměje, ale postupně jí úsměv z tváře zmizí a vypadá trochu jako ledová královna.

Známka: 2-

Anketa
Souhlasíte s názorem Jany Postlerové na Kristinu Kloubkovou
23 hlasů
50 hlasů

Kristina Kloubková
Autor: TV Nova

REY KORANTENG (39)

Názor Jany Postlerové:
Rey je prostě Rey, to se nedá hodnotit, to je dané. On s Lucií jsou taková úlitba bohům. Patří mezi stálice, diváci je mají rádi a sedí jim to spolu, i když nejsou dokonalí. Výborně se doplňují, tento tah, který vymyslel kdysi pan Železný, geniálně vyšel.

Známka: 2

Anketa
Souhlasíte s názorem Jany Postlerové na Reye Korantenga?
65 hlasů
29 hlasů

Rey Koranteng
Autor: Archiv TV Nova