Poté, co Blesk její sňatek s údajně kontroverzním podnikatelem Janem Harangozzem (48) odhalil, se nám ozvala bývalá kolegyně Savarové a o jejich vztahu promluvila. „V ČT o vztahu Savarové s Harangozzou věděli rok a půl. Nikdo to neřešil, takže mne nepřekvapuje, že tam nikdo neřeší ani jejich sňatek,“ řekla Blesku pod podmínkou anonymity bývalá kolegyně Savarové ze zpravodajství ČT.

Není ale svazek moderátorky veřejnoprávní televize s podnikatelem, kterého před lety stíhali v kauze tak zvané konkurzní mafi e bývalého ústeckého soudce Jiřího Berky, střetem zájmů? „S veškerými dotazy se obraťte na tiskovou mluvčí,“ napsal Blesku ředitel zpravodajství ČT Zdeněk Šámal.

Naprosto stejně reagovala i kolegyně moderátorky – Alexandra Nosková (31). Tu přitom ihned poté, co se provalil její vztah s hradním kancléřem Vratislavem Mynářem (47), degradovali z postu moderátorky denních zpráv a publicistických bloků na hlasatelku dopravy.

„Soukromí zaměstnanců České televize, pokud přímo nezasahuje do jejich práce, nemáme právo jakkoli komentovat,“ zopakovala znovu mluvčí ČT Alžběta Plívová.

Savarová Blesku manželství v týdnu přiznala, o jménu svého muže ale odmítala mluvit. Poté, co jsme o jejím údajném sňatku s Janem Harangozzem napsali, raději mlčí úplně. Proč se k celé záležitosti nepostaví čelem?

Názor na sňatek Savarové s Harangozzou jsme chtěli znát také od elitního reportéra ČT Jiřího Hynka. V listopadu 2007 byl totiž právě Harangozzo policií obviněn, že Hynkovi vyhrožoval kvůli několika jeho reportážím.

Koncem ledna bylo pak jeho stíhání zastaveno. „Nebyla naplněna skutková podstata trestného činu, došlo pouze k přestupku,“ sdělil tehdy Útvar pro odhalování organizovaného zločinu. „Jsem profesionál. Soukromé věci mých kolegů neřeším a na moji praci nemají žádný vliv,“ reagoval včera Hynek s nadhledem na dotaz Blesku, zda se kolegyně Savarová nenachází ve střetu zájmů.

Fotogalerie
8 fotografií