Soukupovi se snaží udržet interiér chaloupky v takovém stylu, v jakém byla původně. Na stropech jsou masivní trámy, které ladí s barvou ostatního nábytku. Ten je vyroben z tmavého dřeva. I přesto, že má herec manželku a čtyři děti, u jídelního stolu jsou pouze čtyři židle.

Místnosti dominuje tmavě hnědá kredenc, ve které jsou vystaveny klasické „cibuláky“. Kredenc ale také slouží jako menší knihovna a odkládací plocha. Na ní je postaveno několik mosazným nádob. Mezi okny je malá komoda, na které jsou vyskládány lahve s různými pálenkami. Na zdech visí několik malých obrázků a hodiny, lustr je plátěný. V obou rozích jsou pohodlná křesla.

Úzká kuchyně je od další místnosti oddělena kamenným barem s dřevěnou deskou a třemi barovými židlemi. I tady se svítí starožitným lustrem. Horní část chalupy, kde dřív byla půda, je celé z dřevěných palubek. V horním patře je pohovka, postel, psací stůl, několik komod a dětský koutek s hračkami. Do této místnosti vedou dřevěné schody.

Pavel Soukup má evidentně zálibu ve výtvarném umění, jelikož zdi po celé chalupě jsou zaplněny obrazy s různými kresbami či nalepenými věcmi. Kolem roubenky je rozsáhlá zahrada, kde je vždy upravený trávník. Pro Soukupa je tak venkovní posezení s rodinou tím nejlepším odpočinkem, jaký si může přát.  

Fotogalerie
12 fotografií