Zatímco o Gottovy dcery se starají prvotřídní učitelé, první krůčky za vzděláním u božského Káji asi tak opečovávané nebyly. I když, jak se zdá, už ve druhé třídě psal Gott naprosto ukázkovým písmem. O tom svědčí jeho úkol, který popisuje všechny jeho příbuzné.

Gott měl výtečné písmo i přesto, že nechodil na prestižní školu. Jeho dcery totiž navštěvují základní školu PORG, kde roční studium od první až do čtvrté třídy přijde rodiče na 124 500 korun. Takové školné rodiče Gottovi do vzdělání svého syna jistě neinvestovali.

Podobně rozdílné jsou i dnešní a dřívější módní „výstřelky“, ve kterých děti navštěvují školu. Zatímco Gottovy dcery Nellinka Sofie a Charlottka Ella vykračují do školy v cool outfitu, jejich vlastní táta na tom byl o poznání hůře.

Na fotografii, která byla pořízena ve zpěvákových deseti letech v roce 1949, má na sobě obyčejné tričko a kraťasy zařezané v pase. A namísto prvotřídní obuvi se na jeho nohách objevují typické pro tehdejší dobu „křusky“. Tak o tomhle se jeho holkám, které mají na nožkách balerínky nebo stylové holínky, může nechat jen zdát.

Dcery Nellinka a Charlottka se asi taky nikdy neučily u petrolejové lampy, která patřila v Gottově mládí k téměř každé „školní výbavě“. Každopádně jeden společný rys mají dcery se svým otcem společné, do školy šli všichni s úsměvem. Tak snad to holčičkám vydrží…

Video
Video se připravuje ...

Mistr odvedl své dcery do školy Jan Jedlička

Fotogalerie
3 fotografie