Vinaři představí hned čtyři nováčky a herce, které diváci dosud na televizních obrazovkách neviděli.

Jan Brožek (24) – hraje Buddyho Hýska

Prahou zhýčkaný Buddy Hýsek, jež je seriálovým synem Terezy Kostkové, se nešťastnou náhodou dostane na Moravu, kde musí zůstat. Nad tímto krajem ohrnuje nos a chce zpátky do Prahy. Chybí mu kamarádi a večírky. Na Moravě musí pracovat, což se mu pochopitelně nelíbí.

Ve skutečnosti Jan Brožek pochází z Brna a živí se jako muzikálový herec. Působí v Městském divadle Brno. Odmalička dělal bojové sporty. Šest let studoval na sportovní škole, až potom se dal na divadlo. Baví ho i moderní tanec.

Jan Brožek hraje Buddyho Hýska, který pohrdá Moravou. Musí tam pracovat, což se mu nelíbí.
Autor: archiv FTV Prima

Alžběta Vaculčiaková (26) – hraje Petru Hýskovou

Sportovně založená Petra je sestrou Buddyho. Díky své výšce je nadějnou basketbalistkou. V oblasti lásky ale zatím pokulhává. Kluci si ji dobírají kvůli tomu, že má plochý hrudník. Čeká, až se najde ten pravý, který objeví její skutečnou krásu.

Alžběta je své postavě Petry velmi podobná. Jak sama říká, je klučičí typ a svůj život si bez sportu nedokáže představit. K basketbalu přičichla ale až díky seriálu. Denně cvičí jógu, dokonce studovala fyzické divadlo ve Španělsku. Pochází ze Zvolena na středním Slovensku, ale již čtvrtým rokem studuje JAMU v Brně.

Alžběta Vaculčiaková hraje nadějnou basketbalistku Petru Hýskovou, která zatím neměla štěstí v lásce.
Autor: archiv FTV Prima

Anna Fialová (18) – hraje Julii Vlčkovou

Krásná Julie je dcerou Olina Vlčka, který má největší vinařství v okolí. Julie zpívá první hlas v místním sboru Hrozének, jejž vede Stázi Pavlíčková v podání Jitky Smutné. Nadějná dívka má takový talent, že si mnohokrát říká, že je jí pro takovou díru škoda.

Představitelka Julie Anna Fialová je vnučkou slavného Karla Fialy (89) neboli Limonádového Joea. Právě po něm zdědila herecký talent. Pochází z Havlíčkova Brodu, ale žije v Praze, kde také studuje pražskou konzervatoř. Její učitelkou byla také herečka Veronika Žilková. Co se týče vína, Anička je totální amatér.

Anna Fialová hraje nadějnou zpěvačku Julii Vlčkovou, která zpívá v místním folkovém sboru.
Autor: archiv FTV Prima

Tomáš Materna (23) – hraje Michala Tauše

Mladý Michal je synem svědomitého policisty, kterého hraje herec Pavel Nečas. Má duši opravdového Jihomoravana. Je budoucností Křetic, umí za to vzít. Činí se jak přes den na vinohradu, tak také v noci ve sklípku.

Jako malý Tomáš Materna navštěvoval taneční kurzy, později hrál v několika muzikálech. Při jednom představení si ho všimli zástupci modelingové agentury a tím odstartovala jeho kariéra. V sedmi letech začínal focením katalogů, pak přišly nabídky na natáčení reklam a filmů. Pochází z Prahy.

Tomáš Materna hraje mladého vinaře Mihchala Tauše, který se činí na vinohradu i ve sklípku.
Autor: archiv FTV Prima

Zbytek hereckých hvězd a jejich seriálových postav najdete v galerii.

Fotogalerie
19 fotografií