Dvoupatrová bílá vila s červenou střechou a černým přídomkem, kde je garáž a kancelář Josefa Rychtáře. Právě tam nyní vdovec po Bartošové přebývá. Jeho exmanželka Darina Nová sdílí domek ještě se svým mladším synem Janem a jeho rodinou. Jediné fotky, které když Rychtář z vily nechal novinářům pořídit, byly právě ty s Ivetou Bartošovou, když u něho před třemi lety poprvé našla azyl.

Uvnitř domu je několik pokojů. Dominantou obýváku je krb, který stojí na mramorové desce. Před krbem leží předložka z ovčí kůže, na které jednu dobu Iveta Bartošová ráda sedávala. Rychářovi mají v obýváku dřevěnou plovoucí podlahu, na zdech visí několik obrazů a polička, která slouží jako malá knihovna. Stejným mramorem, který je pod krbem, je obložen i stolek a výklenek.

Stůl i výklenek je zaplněn dekorativními předměty, jako skleněné mísy, starožitnosti, různé svícny, živé i suché květiny. Ty jsou také vystaveny na krbu, hned vedle fotografie. Na zdi kousek od krbu visí jako dekorace bambitka, pod ní jsou zavěšeny pohrabáč, košťátko a lopatka. Napravo od krbu je křeslo, kde Bartošová kdysi odpočívala. Obývací stěna je z tmavého dřeva s prosklenými dvířky. I zde jsou vystaveny mosazné svícny a poháry a starožitné hodiny.

Uvnitř vily je také malá místnost, ve které se nyní před Rychtářem zamyká Darina Nová. Pokoj leží v přízemí domu a má dřevěné dveře s dřevěnými zárubněmi. Právě tyto dveře se snažil před několika týdny snažil Rychtář prokopnout, jelikož chtěl, aby mu Darina vrátila DVD s filmem Smrt jí sluší, který jí tam v rámci nejapného žertu, nebo výhrůžek, Rychtář nechal. Nakonec na něj zavolala policii.  

Bylo to právě uvnitř vily jménem Helenka v Říčanech, kde mezi majitelem bezpečnostní agentury Josefem Rychtářem a zpěvačkou Ivetou Bartošovou v srpnu 2011 přeskočila pověstná jiskra. Rychtář vystrašené Bartošové nabídl u sebe doma dočasný azyl poté, co se rozcházela s Domenicem Martuccim. Sdílela tak společnou střechu nejen s ním, ale i s jeho v tu dobu ještě manželkou Darinou Novou. Později se i s Rychtářem odstěhovala zpět do své vily v Uhříněvsi, kde žila až do své smrti, Rychtář se vrátil zpět k manželce tři měsíce poté, co si vzala život na kolejích.

Fotogalerie
7 fotografií