Ledovou sprchu už otestovala většina hvězd televize Prima v čele s Karlem Voříškem (50) a Ivanou Gottovou, ale i Richard Krajčo (37) nebo Marta Jandová (40) i s tátou Petrem (72). Ti svorně tvrdí, že na dobrou věc přispěli, doložit dokladem o bankovním převodu to ale včera nikdo nedokázal, resp. nechtěl.

ALS neboli amyotrofická laterální skleróza je onemocnění, při němž dochází k postižení svalové skupiny končetin, trupu a svalstva.

Marta Jandová (40), zpěvačka

5000 Kč

„Já jsem si vybrala jinou charitu než tu, na kterou to původně vyhlásili. Poslala jsem peníze na Unii Rosku, která pomáhá lidem s roztroušenou sklerózou,“ řekla Blesku Marta. Vzhledem k tomu, že se člověk má polít ve chvíli, kde je zastižen, a v čem je oblečen, Marta se zmáchala s kapucí na hlavě.

Video
Video se připravuje ...

Marta Jandová byla nominována dokonce dvakrát! Facebook.com

 

Richard Krajčo (37), zpěvák

10 000 Kč

Skupina muzikantů v čele s lídrem kapely Kryštof společně podpořila hezkou částkou organizaci, která tuto akci vyhlásila, tedy neziskovku ALS Association. „Částka, kterou jsme poslali je trošku vyšší než je vyhlášených sto dolarů...,“ naznačil pouze Krajčo.

Video
Video se připravuje ...

Dokonce i Richard Kajčo přijal výzvu Facebook.com

Karel Voříšek (50), moderátor

4000 Kč

Moderátor primáckých zpráv na sebe zvrhl kbelík ve studiu a finančně prý podpořil dva dětské domovy ve Staňkově a Valašském Meziříčí. „Nesnáším ledovou vodu, tak jsem chvíli váhal, ale když se pro něco rozhodnu, tak už necuknu,“ řekl Blesku Voříšek.

Video
Video se připravuje ...

Ledová mánie pokračuje: Zlil se i Karel Voříšek! V přímém přenosu Mirka Dvořáková,Lukáš Červený

Kateřina Hrachovcová Herčíková (39), herečka

Částku zatím neposlala

„Vím, že lidi, kteří do polévání jdou, se tím musí také bavit, ale důležité je, dostat tu informaci do podvědomí. A myslím si, že proto to osobnosti dělají,“ vysvětlila Kateřina, která americkou organizaci teprve finančně podpoří. Doma ale pravidelně pomáhá a přispívá na nemocná zvířata.

Video
Video se připravuje ...

Kateřina Hrachovcová přijala výzvu Facebook.com

Petr Vágner (36), moderátor

2000 Kč

Moderátor dlouho přemýšlel, kam finančně přispět, jestli poslat deset dolarů do Ameriky nebo větší částku věnovat raději na projekt se kterým už léta spolupracuje. „Nakonec jsem se rozhodl, že podpořím projekt Hejbejse Hanky Kynychové, která spravuje i Dětské domovy. Chtěl jsem přesně vědět, kam to půjde,“ vysvětlil Blesku Vágner.

 

Ivana Gottová(38), moderátorka

2000 Kč

Podobně jako její kolega z VIP zpráv se manželka Karla Gotta rozhodla podpořit dvoutisícovou částkou konkrétní projekt – nadaci Zuzany Baudyšové Naše dítě, kterou s manželem roky podporují.

Výzva přijata a splněna!
Autor: Reprofoto TV Prima

Libor Bouček (33), moderátor

Věnuje honorář

„Já v tom polévání říkám, že honorář dám z moderování studia Ligy mistrů. Takže jakmile dorazí, bude věnován nadaci, která sídlí ve Spojených státech,“ uvedl Bouček s tím, že podporuje tu charitu, pro kterou nápad s poléváním vznikl.

O CO TU VLASTNĚ BĚŽÍ?
● »Štafetové« polévání si hlavy ledovou vodou se zkraje léta šířilo internetem bez většího dopadu.
● V půli července golfista z Floridy Chris Kennedy dostal nápad, že by tak mohl pomoci bratranci Anthonymu Senerchiovi, jenž trpí amyotrofickou laterální sklerózou (ALS).
● Vyzval mj. Anthonyho ženu, ta recesi rozšířila po městečku Pelham (stát New York), odkud záhy přeskočila do Bostonu. A tam už se přes bývalého baseballistu Petea Fratese a jeho kamaráda Coreyho Griffina dostala až k největším hvězdám amerických sportů! Jejich sláva zajistila zbytek.
● Už se zapojili nejslavnější, nejbohatší i nejmocnější lidé planety.
● Základní pravidlo zní: Kdo výzvu do 24 hodin nesplní, nechť pošle 100 dolarů (= 2100 Kč) pro ALS Association. Kdo přijme, ať dá, kolik uzná za vhodné, ale aspoň 10 USD (= 210 Kč).
● Nadaci od 29. července do 20. srpna přišlo celkem 662 mil. Kč od 637 527 dárců! Loni za stejný čas nasbírala o 94 procent míň!

Fotogalerie
8 fotografií