„Tatínek jedl rajče, které si ale neoloupal. Slupka se mu zasekla v nemocném krku a on se začal dusit,“ popsala Blesku Oldova dcera Gabriela Havránková s tím, že otec před několika dny prodělal zánět hrtanu. Vše se podle ní odehrálo v jeho pražském bytě v pondělí tohoto týdne.

Olda od té doby leží v jedné z pražských nemocnic. „Je na kapačkách a lékaři mu podávají antibiotika. Má ale stále kašel a občas se dusí,“ řekla nám Havránková. „Denně za ním ale chodíme, denně tam telefonuje,“ dodala. U Oldova lůžka se tak střídá celá rodina. Manželka Hana (sestřenice Karla Gotta), dcera Gabriela i Havránkova milovaná vnučka Veronika.

„O Oldově zdravotním stavu jsem informován! Je to velký bojovník, myslím na něj a určitě ho, jen co to půjde, navštívím,“ řekl Blesku Havránkův zaměstnavatel Karel Gott, kterého zpráva o kolapsu kamaráda zasáhla ve studiu, kde právě dokončuje novou desku. „Ano, o všem jsme pana Gotta informovali a jsme s ním v kontaktu,“ řekla Havránkova dcera.

Gott si teď musí šoférovat sám anebo jezdí taxíkem. Jestli ho bude kamarád Olda vozit během podzimního turné, je velmi nejisté. Vše bude záležet na jeho zdravotním stavu.