„To je tak perverzní! Proč mě tak nenávidíte, čím jsem se provinila?“ I tohle Dagmar ječí v rodinném drama. V něm hraje baronku Castelli, druhou ženu bankéře Ignáce Glambaye (Tomáš Töpfer).

Podle snímků, které se nám podařilo získat z Divadla na Vinohradech, Dagmar v dramatických a ukřičených scénách často s unaveným a nepřítomným výrazem popíjí alkohol. „Co to má společného se mnou, kdo dal té osobě právo mě takhle nařknout,“ křičí v jednu chvíli Havlová.

„Vydává ze sebe maximum, takhle ji diváci skutečně ještě neviděli. Po zkouškách často vyřízená odjíždí domů,“ řekla Blesku jedna z kolegyň Havlové, která si nepřála být jmenována. Premiéru má představení už 12. září a v neděli odpoledne bylo v prodeji posledních 30 vstupenek.

Rod Glembayů

Strhující rodinné a společenské drama je klíčovým dílem velikána chorvatské moderní literatury Miroslava Krleži. Peníze plodí moc, ale moc zaměňuje touhu za lásku a plodí nenávist. Za rádoby kultivovanou fasádou podnikatelů schopných zbohatnout z každé průmyslově organizovatelné činnosti se probouzí jejich skrývaná podstata zbohatlíků, kteří už několik generací praktikují morálku bez mravnosti.

Fotogalerie
7 fotografií