Kulisy, dekorace a další technické nezbytnosti zatím do divadla Goja Music Hall přivezlo na čtyřicet kamionů a mezi nimi je i očekávaná a pěkně těžká rekvizita: téměř třímetrový slon, který má své místo hned na začátku děje. „Dokáže hýbat hlavou. Na výšku má 2,35 metru a váží 250 kilogramů. Je jako živý a stál 200 tisíc. Ovládat ho budou dva pořádní chlapi,“ prozrazuje producent muzikálu František Janeček (69).

Scéna, která se rodí už od dubna a je čtyřikrát větší než původní londýnská, pomalu dostává jasné obrysy. Portál je dlouhý 35 metrů, hluboký 13 metrů a sahat bude do desetimetrové výšky. O to, aby vše klaplo, se stará deset techniků. Výzdoba bude začínat už ve foyer divadla a bude postupně přecházet do hlediště.

Video
Video se připravuje ...

Janeček ukázal kulisy Fantoma opery: Přivezlo je 40 kamionů! Petr Macek, Petr Soukup

Divák by měl mít pocit, že se najednou ocitl v opravdové opeře. Není tajemstvím, že si Janeček nadělil Fantoma opery ke svým sedmdesátinám, a tak představení považuje za své dítě. „Je to moje miminko, tu chce koupit botičky, tu šatečky, tu slona, tu anděla…“ vypočítává s úsměvem. Zatím ho to dítě stálo několik desítek milionů korun.

Obří křišťálový lustr, který »hraje« v muzikálu téměř hlavní roli (v závěru se snese do řad diváků), je čtvrttunový kolos z mosazi, skla a pozlacených řetězů. Zatím je v rukou rekvizitářů a elektrikářů. Teprve pak přijde jeho chvíle a zavěsí se do prostoru nad hledištěm.

Na svou chvíli čeká i rozměrná látková opona, která se pověsí až na poslední chvíli, aby se nepoškodila. Budou se zkoušet pohyby kulis a jejich synchronizace, programování elektroniky, svícení, kostýmové a technické zkoušky. Celé to musí být do premiérového dne, tedy 13. září, víc než perfektní!

Video
Video se připravuje ...

František Janeček koupil Mátlové slona! Víme proč! Tomáš Polák, Jan Jedlička

Fotogalerie
11 fotografií