Prvně ho měla Andulka Sokolová (75) ve svém bytě, ale po čase zjistila, že by mu bylo nejlépe na jeho chalupě ve Stříbrné Skalici v Posázaví. Pozemek si manželé pořídili téměř před 50 lety. „Chalupu jsem koupili za krásných 1 600 korun. To ty túje byly dražší,“ zavzpomínala na nejdražší Sovákův životní kup, kdy herec koupil předražené stromky, protože si nevšimnul ceny a pak mu bylo hloupé je nevzít. Právě chalupa se však stala Sovákovi osudnou.

Jako správný kutil si vyrobil na tu dobu zcela inovativní zahradní sprchu, kterou využíval od března do listopadu i několikrát denně. Při sprchování však jednou herec uklouzl a zlomil si krček stehenní kosti. Na to se musel podrobit nutné operaci, po které však nepřišlo zotavení, ale naopak postupně mu začaly selhávat všechny orgány a herec zemřel.

Chalupa patřila k hercově chloubě, i když někdy ho dováděla k šílenství. A stejně tak jako Evžen Huml ze seriálu Chalupáři, tak i on upadal do cholerických záchvatů. O tom ví své jeho manželka, která dodnes vzpomíná na úsměvné historky, kdy se nesměla smát, protože by to znamenalo rozvod.

Fotogalerie
6 fotografií