Sympatická zrzka Kateřina Kosová (20) velmi toužila dostat se k filmu, ale ani ve snu by ji nenapadlo, že získá roli od samotného Jana Svěráka. A navíc tak kuriózním způsobem. „Ucpal se mi na chalupě odpad a přišel mi to opravit Katčin strýc. Vzal Katku s sebou a ona projevila přání dělat cokoli u filmu, třeba i nosit bedny,“ svěřil se Jan Svěrák (49) s tím, že později ji pozval na casting na roli Šípkové Růženky.

Tam ale přišlo zpočátku zklamání. „Po prvním kole mi řekli, ať zkusím štěstí jindy. Potom mi ale zavolal Honza Svěrák s tím, že si rozhodně nemám stříhat vlasy,“ prozradila Kosová, která studuje přírodní medicínu i ekologii a ve Skotsku rozjíždí svou vlastní firmu.

Autorský tandem otce a syna Svěrákových nešetřil ani druhou herečku Sabinu Rojkovou alias pohádkovou Marušku, kterou během natáčení nechali málem umrznout. „Točilo se na Ještědu ve vichřici. Měla jsem pod kostýmem teplé prádlo, ale stejně jsem po nějaké době přestala mluvit a potom úplně fungovat. Museli mě jít na hotel rozmrazit a dostávala jsem se z toho celkem dlouho,“ zavzpomínala Rojková na natáčení.

Pohádka Tři bratři, v níž hlavní roli hrají Tomáš Klus (28), Vojta Dyk (29) a Zdeněk Piškula, bude mít premiéru už ve středu večer. Diváci se mohou těšit na příběh bratrů, kteří se vydají do světa, aby si našli nevěsty. Ty naleznou ve třech slavných pohádkách o Šípkové Růžence, o Červené Karkulce a o Dvanácti měsíčkách. Kromě toho zažijí spoustu dobrodružství, nečekaných příhod a nástrah.

Fotogalerie
12 fotografií