Halina Pawlowská o své matce Zdeňce často psala ve svých knihách. Jelikož byla jedináček, se svou maminkou byla velmi úzce spjatá. Před časem ale paní Zdeňka upadla do kómatu a minulý pátek zemřela. "Moje maminka pro mne byla vším. Dožila se opravdu vysokého věku a bylo mi ctí s ní prožít celý můj dosavadní život. Ani takto vysoký věk samozřejmě nemůže můj zármutek zmenšit. Děkuji, že chápete, že teď budu potřebovat nějaký čas, abych se s tím vyrovnala," vzkázala Halina svému okolí. 

Spisovatelka se svou matkou rozloučila dnes ve 14 hodin v Nové obřadní síni na pražských Olšanech. Zdrcenou Halinu podepíraly její děti, dcera Natálie a syn Petr. Pohřbu se zúčastnil i Haliny blízký přítel Karel Czaban nebo herec Milan Šteindler.

Halina v sobě ukrutnou bolest ze ztráty milovaného člověka dusila celý týden. "Jak jste přišli na to, že by měla zemřít?" reagovala Pawlowská na dotaz Blesk.cz ještě před dvěma dny. Jiným médiím dokonce tvrdila, že je maminka pouze nemocná. Není se čemu divit, vždyť se spisovatelka ještě ani nevzpamatovala ze smrti svého manžela Zdeňka, nyní bude muset pohřbít svou matku.

 

Fotogalerie
13 fotografií