Šest let Jiří Babica vařil pro obyčejné lidi, kteří jeho pořad pravidelně sledovali. Už jednou se ho na Nově chtěli zbavit, ovšem Babica přišel s nápadem zvát si do svého  pořadu známé tváře,  s čímž uspěl. Neporazil ho ani konkurent a prostořeký šéfkuchař Zdeněk Pohlreich.

Teď s ním ale Nova skoncovala nadobro. Na Babicu nejsou peníze. „Pochopil jsem to tak, že Nova náš pořad zařadila do kategorie přímo ziskových projektů bez ohledu na sledovanost. To znamená, že náklady na výrobu musí pokrýt sponzoři a klienti ještě dřív, než se začne vysílat. Náklady na Babicovy dobroty byly pokryty zhruba z devadesáti procent a to asi nestačí,“ komentuje situaci producent a Babicův manažer Jan Lacina.

Video
Video se připravuje ...

Babica končí?! Z koho si teď bude Pohlreich utahovat? FTV Prima

Není vyloučeno, že za zrušením Babicova pořadu, stojí nejspíš levnější kuchtík Láďa Hruška, který na podzim startuje s novým pořadem Vaření s Láďou Hruškou. Ten se stejně jako Babica snaží vařit levně a chutně, což každá hospodyňka ocení.

Babica se ale nevzdává a společně se svým manažerem jednají o přestupu do jiné televize. „Jirka dokázal, že může být velkou hvězdou, že mu lidi věří a mají ho rádi. A to jsou kvality, na kterých je celý televizní byznys postavený. S televizemi samozřejmě jednáme hned teď, ale klidně si můžeme dát i nějaký čas pauzu a pořádně si promyslet nový projekt,“ prozradil Lacina s tím, že o Babicovu kariéru rozhodně nemá obavu.

Video
Video se připravuje ...

Bum, bác, Babica! Když nemáte vařečku, použijte koště! KAROLÍNA HOŠEK

Fotogalerie
5 fotografií