Česká televize na podzimní sezonu připravila nové seriály Neviditelní, Život a doba soudce A.K. nebo fiktivní dokument, sitcom vytvořený podle originálu britské BBC, Kancl. Pokračovat bude také detektivní série Cirkus Bukowsky, cyklus televizních filmů Nevinné lži nebo historický seriál České století. V programovém schématu ČT 1 se v úterý a ve čtvrtek bude objevovat také seriál Vyprávěj.

"Vytvořili jsme fantazijně-investigativní seriál o vodnících, vztahový příběh ze soudnického prostředí i klasický sitcom. Tato pestrost jasně ukazuje, že na poli hrané tvorby Česká televize v tuto chvíli udává trend," uvedl generální ředitel Petr Dvořák.

Vedle sérií a seriálů ČT přinese i nové televizní filmy, například černou komedii Osmy v režii Jiřího Stracha s Ivanem Trojanem v hlavní roli, nebo koprodukční snímky jako Křídla Vánoc, Odpad město smrt, Polski film nebo Rozkoš.

Dokumentární tvorbu na podzim bude zastupovat mimo jiné třináctidílný seriál Paterčata, zachycující osud romské rodiny po loňském narození prvních českých paterčat. Dalším větším projektem je dokumentární kronika a mozaika zážitků českých vojáků Raport o Velké válce.