Dceru Věru, hercův věrný obtisk, a vnučky Alenu a Aničku (22) Sloup, kterého můžeme teď každé úterý a čtvrtek sledovat v seriálu Chalupáři, miloval nadevše. Byla to také Věra, která za ním pravidelně jezdila do domu seniorů v Libochovicích.

Těšil se marně

Svatba v Mělníku, kde Věra s rodinou žije, se chystala rok dopředu, takže herec byl o všem po celou dobu příprav dopodrobna informován.

„Exmanžel vlastně celý rok tou svatbou žil. Moc se na ni těšil. Verunka počítala s tím, že pro tátu ráno dojede a že se zúčastní nejen obřadu, ale i oběda a celého svatebního veselí. Václav měl dokonce připravený i sváteční oblek,“ svěřila Blesku Alena Sloupová (63), matka Věry a jediná Sloupova manželka. Před rozvodem spolu žili 22 let.

Video
Video se připravuje ...

Václav Sloup (†78) z Chalupářů: Tajná kremace bez přátel a rodiny! Hana Höschlová, Tomáš Polák

Šok ze smrti

I když byl herec těžký cukrovkář, jeho smrt celou rodinu zaskočila. „Nikdo to nečekal, byla to pro nás pro všechny velká rána,“ říká hercova exmanželka a dodává: „Je to moc smutné. Tím víc, že Václav zemřel v pátek přesně 14 dnů před svatbou.“

Po Sloupově smrti samozřejmě na svatbu žádná nálada nebyla. „Ale připravovala se rok, a už jsme ji zrušit nemohli, to opravdu nešlo,“ vysvětlila Sloupová.

Zítra čtěte Sloupova exmanželka promluvila o detailech smrti
Fotogalerie
6 fotografií