Nyní už je jasné, že Iveta Bartošová šla v osudný den na koleje bez doprovodu cizí osoby. Podle policie ji nikdo k sebevraždě nepřiměl. Pod jedoucí vlak si lehla bez cizí pomoci. Toto tvrzení doložil i samotný strojvedoucí svou výpovědí.

Policii popsal,  že v blízkosti železničního přejezdu v Uhříněvsi uviděl lidskou postavu nacházející se v kolejišti. Okamžitě použil rychlobrzdu a zvukový signál, kdy tato osoba na zvukový signál zareagovala tak, že se položila napříč kolejištěm. Střetu již nemohl zabránit a vlak do ležícího těla narazil.

Poté okamžitě zalarmoval policii, která místo činu ohledala a po provedené DNA expertíze potvrdila totožnost Ivety Bartošové. Její tělo bylo následně převezeno do Ústavu soudního lékařství k provedení pitvy. A její výsledky jsou více než děsivé.

V souladu s výsledky šetření jsou i závěry provedené soudní pitvy, kdy z vypracovaného posudku vyplývá, že bezprostřední příčinou smrti bylo drtivé poranění hlavy, drtivé poranění chodidla, drobné oděrky a podkožní krevní výrony, přičemž tato poranění vznikla působením tupého násilí velké intenzity, a lze je velmi dobře vysvětlit přejetím koly vlakové soupravy s následným smýknutím těla,“ uveřejnila Policie ČR na svých oficiálních stránkách. Vdovec po Ivetě Bartošové Josef Rychtář je nyní vzteky bez sebe. Chystá se podat stížnost na policejní prezidium kvůli tomu, že vyšetřovatelé zveřejnili výsledky z pitvy jeho milované manželky.

Fotogalerie
6 fotografií