Záhadný dopis, který Josef Rychtář dostal od anonyma s tím, že má k dispozici fotografie muže, který vede Ivetu ke kolejím, vyvolal okamžitě domněnky, že Bartošovou k sebevraždě někdo dohnal. Mnozí si mysleli, že ji tam vlastníma rukama dokonce dotáhl právě její manžel Josef Rychtář.

Policisté tři měsíce prošetřovali veškeré důkazy, které by mohly vést k ozřejmění příčiny tragického činu, který Iveta 29. dubna spáchala. Než skočila pod vlak, zanechala za sebou dopis na rozloučenou určený Rychtářovi, který policie zabavila. Ten měl prokázat, zda má Rychtář na Ivetině smrti podíl. Nakonec se ukázalo, že Iveta Bartošová se rozhodla ukončit svůj život naprosto dobrovolně. Rychtář si tímto rozsudkem oficiálně „očistil“ Ivetu krev ze svých rukou.

Vdovec na tuto zprávu reagoval poněkud zvláštně. Na policii podává stížnost. "Počkám, až mi přijde usnesení od policie, že je Ivetin případ ukončen. Už jsem učinil kroky, poslal jsem dopis na policejní prezidium a podávám stížnost, aby se to prošetřilo, protože došlo k úniku informací z pitevní zprávy a z policejního spisu o sebevraždě Ivetky. A samozřejmě požádám policii o vydání Ivetina dopisu na rozloučenou, který mi zanechala, " svěřil se Blesk.cz Rychtář.