Nová majitelka objekt renovovala a pronajímá ho přes internet. Marvanovo bývalé království i s předměty, které měl tolik rád, je tak dnes přístupné každému, kdo zaplatí.

Chlast a rakovina

Chalupu v jihočeských Výšicích zdědila Marvanova žena Marie. Po její smrti se dědictví ujal synovec Jiří, který ale v pouhých 50 letech zemřel při banální operaci. A právě jeho dcera Jarmila »zajistila« půvabnému stavení ten nemilý osud. Nasekala dluhy, nesplácela je, a tak chalupu zachvátili exekutoři a prodali novým majitelům.

„Trochu za to mohl alkohol, kterému Jarmila holdovala, a taky měla starosti. Její přítel bojoval s rakovinou,“ prozradila jedna ze starousedlic.

Smutný konec

Nejsmutnější na tom je, ža chalupu měla původně zdědit Marvanova nemanželská dcera Alena (Blesk o ní psal včera). Závěť se však nikdy nenašla, takže se univerzální dědičkou stala paní Marvanová. A takhle to dopadlo!

Byla to slepičárna

Když Jaroslav Marvan před 54 lety chalupu kupoval, byla v dost hrozném stavu. „Družstevníci v ní chovali slepice.  A měla ještě doškovou střechu,“ prozradila Blesku Miroslava Hrubcová, jejíž otec coby starosta nemovitost herci prodával. „Marvanovi si k nám nosili věci do ledničky, než si koupili vlastní. A já jsem je oba stříhala,“ pochlubila se bývalá kadeřnice. Dodnes má schované pohlednice, které rodině »rada Vacátko« až do své smrti v roce 1974 posílal ze světa.

Fotogalerie
9 fotografií