Muzikant zemřel ve svém bratislavském bytě, i když ho netrápily žádné zdravotní problémy. „Nic mu nebylo, jen si poslední dny stěžoval, že cítí pálení na hrudi. Připisoval to kouření, říkal, že s ním bude muset přestat. V posledních dnech měl víc koncertů, tak ho to mohlo v horku vyčerpat,“ řekla Novému Času Ďurdinova přítelkyně Olga Znamová.

Právě ona přivolala pomoc. „Zavolala jsem záchranku a prosila je, aby přijeli co nejdříve, protože můj přítel umírá. Dvakrát jsem dispečerce opakovala adresu. Šla jsem jim otevřít dceře, aby se mohli dostat do vchodu, ale tehdy tam ještě nebyli. Mezitím jsem ho oživovala. Když mi dvakrát volali, že jsou dole, seběhla jsem dolů, ale nikde nebyli,“ vypráví Olga.

„Šla jsem znovu za Martinem. Držela jsem ho v náručí a on zemřel. Když jsem je uviděla, stáli na jiné adrese, naproti našemu paneláku u administrativní budovy,“ dodala Olga roztřeseným hlasem. Když záchranáři dorazili na místo, bylo již pozdě.

„Sanitář mi řekl, že měli nahlášené jiné číslo adresy než to naše. Když přišli nahoru, oživovali ho, dělali, co mohli, ale byl už mrtvý. Kdyby přišli dřív, mohl ještě žít,“ uzavřela se slzami v očích nešťastná žena. Záchranná služba se k případu ještě nevyjádřila.