Václav Sloup zemřel po dlouhé nemoci 18. července v domově pro seniory. Kremaci v mělnickém krematoriu měla v režii hercova rodina a podle informací Blesk.cz proběhla už v úterý, tedy čtyři dny po hercově smrti. Dle dostupných informací nebyli Sloupovi herečtí kolegové nebo přátelé pozváni.

Urna s ostatky Václava Sloupa se nachází u pohřební služby a čeká se, až si je rodina vyzvedne. Samotné rozloučení z hercem zřejmě proběhne v soukromí úzkého rodinného kruhu až v následujících dnech.

Herec, který byl mezi svými kolegy tolik oblíbený, by si jistě přál, aby ho na poslední cestu vyprovodili. Jeho nejlepším kamarádem byl Jiří Krampol, který byl zprávou o Václavově smrt zdrcen. Ale tušil, že Sloupova rodina bude chtít pohřeb utajit. "Já vůbec nic nevím, opravdu. Nemám o tom žádné zprávy. Ale oni to budou chtít asi tutlat," řekl Krampol serveru Týden.cz.

Krampol nebude jediným z kolegů, kdo by se býval chtěl s hercem rozloučit. Do jedné třídy na DAMU s Václavem Sloupem chodil například Ladislav Mrkvička, Jana Drbohlavová nebo Josef Abrahám.

Video
Video se připravuje ...

Václav Sloup (†78) z Chalupářů: Tajná kremace bez přátel a rodiny! Hana Höschlová, Tomáš Polák