Když před sedmi měsíci paní Markéta zemřela, bývalá první dáma to nedala nikomu vědět. Dokonce ani sousedkám z domu v Brně-Židenicích, kde její maminka prožila většinu svého života. Jedna z nich nyní promluvila o vztazích v rodině vdovy po prezidentu Václavu Havlovi (†75).

Stejné povahy

„Rodiče vždy upřednostňovali Dášinu sestru Evu. Dagmar kvůli tomu trpěla pocitem méněcennosti,“ prozradila Blesku sousedka Škaroupková, jejíž maminka prý vyrůstala se sestrami Veškrnovými.„Velkou roli ve vztahu mezi Dagmar a maminkou hrálo taky to, že jsou stejné povahy a nikdy spolu dlouho nevydržely,“ dodává.

Bývalá první dáma se podle sousedčiných slov příliš nesnese ani se svou sestrou. „Vztah mezi sestrami je také těžký. Starší Eva je hodně pobožná a Dagmar je zase taková, jak se u nás říká, víc do větru,“ uzavírá paní Škaroupková.

Ve stínu slavné Dáši

Sestra bývalé první dámy Eva Veškrnová bývala hvězdou brněnské operety. Divadelní prkna však kvůli nemoci opustila a začala se věnovat propagaci zdravého životního stylu. Měla pouze jednu zdravou ledvinu, kterou jí lékaři omylem odoperovali místo té nemocné. „Celá léta jsem žila, tančila a zpívala s jedinou nemocnou ledvinou, ale neměla jsem o tom ani potuchy,“ prozradila Eva, která měla spousty nabídek i do zahraničí, ale vždy je odmítla.

„Neměla jsem ctižádost dobývat Evropu a nabídky z Prahy jsem odmítla celkem sedmkrát, jsem totiž patriot. K Brnu mám fantastický vztah,“ řekla bývalá hvězda, která dnes žije v ústraní v brněnských Židenicích se třetím manželem. Mít »tah« na branku jako její sestra, kdo ví, kde by skončila!