Narodila se jim v Brně-Židenicích. O pět let později, než její starší sestra Eva. O její herecké budoucnosti se rozhodlo brzy, rodina měla k divadlu blízko. Dagmar Havlová, rozená Veškrnová, na své dětství ostatně vzpomínala takto: "Tatínek moderoval, maminka krásně zpívala..."

Tatínek Karel Veškrna byl hudební skladatel, zemřel na rakovinu v roce 1991. Jak ale Blesk zjistil, na sklonku loňského roku stihla Havlovou po ztrátě manžela Václava další rána. Zemřela i její maminka - 30. prosince 2013 do nebe odešla Markéta Veškrnová, která dožívala v léčebně pro dlouhodobě nemocné.

Konec roku je tak pro Dagmar Havlovou nejsmutnější období v roce. V měsíci prosinci přišla o manžela i maminku, se kterou jí pojila nejen láska k divadlu.

Celkem 7 měsíců se přitom podařilo Dagmařině rodině smrt maminky utajit. Při poslední návštěvě Blesku loni na podzim však Markéta Veškrnová mluvila o tom, jak se necítí dobře. "Zdraví v pořádku není, moc mě bolí nohy. Od kotníků až po kolena a špatně se mi chodí. Jsem neustále strašně unavená," svěřila se Blesku. Je pochována na jednom z brněnských hřbitovů, vedle svého manžela Karla.

Video
Video se připravuje ...

Po smrti našla klid: Tady odpočívá maminka Dagmar Havlové! David Turek, David Malík

Kdy proběhl utajovaný pohřeb Markéty Veškrnové?

A co nestihla Dagmar Havlová?

Čtěte v pondělním Blesku!