Když neměl, do čeho uložit vydělané peníze, kupoval si Gott cenné obrazy, starožitný nábytek, perské koberce. Teď prý finance vkládá především do dětí. „Nejlepší investicí jsou moje čtyři děti. Jsou také mojí největší nadějí. Proto na jejich vzdělání a zajištění budoucnosti rozhodně nešetřím,” říká osmatřicetinásobný Slavík, který je jinak v utrácení velmi opatrný.

Milionová garderoba

Na čem ale rozhodně nešetří, je jeho šatník. Pro zpěváka jeho věhlasu je garderoba vlastně pracovní nástroj a zpěvák za ni utratí ročně minimálně milion korun. Karel Gottnešetří ani na hodinkách skvělých značek a pochopitelně bot.
Jsou pro něho doplňkem kvádra, stejně jako u žen diamanty. Podle informací Blesku jeho sbírká čítá asi dvacet kusů věhlasných značek Longin, Chopard nebo Prim v hodnotě půl druhého milionu korun.

Ujíždí na mercedesech

Na autech slavík nešetří. Poslední léta je věrný značce mercedes, která splňuje všechny atributy pohodlí při dalekých cestách. Mnozí si myslí, že vozidla má od firmy jako poděkování za reklamu. To Gottale nikdy neměl ve zvyku.
I když ho automobil přijde třeba na čytři miliony, neváhá je »vyndat z peněženky«. V garáži na Bertramce, která zpěváka vyšla zhruba na 50 milionů korun, momentálně parkují tři automobily, dvě značky Mercedes a Volkswagen celkem za pět milionů korun.

Delikatesy

Co se jídla a pití týká, v tomto ohledu Karel na sebe také lakomý není. Má rád delikatesy. Nicméně si s chutí dá pečený bůček, šunkofleky nebo jitrnici.
Kolik ročně vydělává?
Za koncerty a tantiemy z hudby, přibude ročně na Gottovo konto zhruba 13 milionů korun. Za svou kariéru prodal celkem 30 milionů desek, a to celosvětově.

První pořádně vydělané peníze

1967
Gottův první německý singl Weisst du wohin, který v Německu obdržel hned Zlatou desku a Karel mamince mohl koupit malého fiátka šestistovku. Tehdy stál přibližně 40 000 Kčs, což v té době byly veliké peníze - průměrná hrubá měsíční mzda byla tenkrát kolem 1500 Kčs.

1968
Karlovi v Německu vyšla dlouhohrající deska Die Goldenne Stimme aus Prag a Karel mohl svým rodičům pořídit luxusní bydlení – bungalov amerického typu s výhledem přes bazén do přírody na Praze 10.

Honoráře za totáče

Gott si vydělal za koncert v Lucerně 800 Kčs. Za nahranou písničku v 60. letech dostal 100 Kčs a potom pár korun za každou prodanou desku. Gottovy desky šly ale na dračku, tak se mu i haléřové položky nasčítaly.

Z Gottových honorářů vyzpívaných v Německu profitoval především náš stát. Tomu vydělával Karel skutečně víc deviz než mladoboleslavská škodovka. A on, tedy ta »továrna«, si západoněmecké marky užít nemohl. Dostával je na účet Prakokoncert a ten Karlovi vyplácel bony, které měly omezenou platnost. Dalo se za ně nakupovat pouze v Tuzexu.

Honoráře dnes

DnesKarelza koncert v 02 areně zinkasuje 300 tisíc korun, které samozřejmě potom daní. Jeho mateřská firma Supraphon už desky nefinancuje jako v minulosti. Pokud tedy Karel chce vydat desku, musí si album zafinancovat sám. Většinou se cena za takové CD pohybuje kolem 1 000 000 Kč. A Karel se potom modlí nikoli proto, aby deska vydělala, ale aby se mu peníze vrátily alespoň náklady. Na druhou stranu, zahraniční firmy si ho cení natolik, že jsou za jeho pětadvacetiminutové vystoupení ochotny zaplatit i 500 tisíc korun.