"Jsou podezřelí z incidentu na Stodolní ulici," potvrdila idnes.cz ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková. "Mladíky jsme zadrželi po provedení všech úkonů. Bližší podrobnosti v tuto chvíli nebudeme komentovat," dodala.

Policie případ kvalifikovala jako těžké ublížení na zdraví, za což hrozí pachateli až deset let vězení. V souvislosti se zpěvákovým napadením se vyšetřovatelům dostal do ruky i záznam z kamer, které stojí několik metrů od místa rvačky.

Hrůza byl napaden po středečním koncertě na Festivalu v ulicích. Po vystoupení navštívil s přáteli Stodolní ulici, kde se v nočních hodinách dostal ze zatím neznámého důvodu do konfliktu pravděpodobně se zadrženými mladíky. Po napadení zůstal v bezvědomí a utrpěl krvácení do mozku.

Zpěvák již v nemocnici podstoupil operaci mozku. Jeho zdravotní stav je údajně vážný, ale stabilizovaný. Mimo ohrožení života však patrně ještě není, zůstává v umělém spánku. Rozhodnou nadcházející dny a hodiny.

Michal Hrůza původně působil řadu let jako frontman kapely Ready Kirken, s níž vydal čtyři alba a několik známých hitů jako Zejtra mám, 1+1 či Krasohled. S kapelou se nerozešel v dobrém, působil jako sólový zpěvák i textař.