"Tak si tady tak na internetu čtu, jak se na Costě Concordii proháněj ryby, kolem těch schodů, po kterých jsem chodila. Jen čtyři měsíce před tím, než ten umělec Schettino nevybral zatáčku....a zabil 32 lidí..tak jsem zas jednou byla ve správnou dobu na správném místě...Jestli mám nějakého Anděla, tak díky...:-)" napsala Blesku Danková, která na lodi v září 2011 strávila romantický týden se svým partnerem. V lednu 2012 se Concordia potopila.

"Loď to byla obrovská, sedm pater, několik výtahů, spousta barů a restaurací, obchody, bazény, sportoviště. V noci jsme pluli a ráno se vždy probudili v jiném městě. Když dneska vidím potopená a zničená místa, kde jsme se procházeli a užívali si dovču, je to divný pocit," vzpomíná Pavlína. "Pro mě to byl krásný týden a o 4 měsíce později tam 32 lidí našlo smrt." dodává.

Vrak sešrotují

Výletní loď Costa Concordia míří na svou poslední cestu, do šrotu. Ve středu ráno začalo testování, jak bude narovnaný vrak schopen plout. Zrezivělou loď čeká 350 km dlouhá plavba do Janova, kde bude sešrotována. Podle dosavadního harmonogramu by měla Costa Concordia do Janova dorazit v sobotu večer, v neděli dopoledne pak vpluje do přístavu.