První dárek v podobě dlouholeté fanynky Anděly Migottové, které v 80. letech vozil z Německa své desky, zpěvák opravdu nečekal.

„Jezdili jsme sem s kamarádkami už od mých čtrnácti let. Když jste náhodou byl doma, vždycky jste nám něco dal,“ řekla Karlovise slzami v očích Anděla. A Gottreagoval: „Já si vás pamatuju, Andělo. A nelíbejte mě jen dvakrát. U nás líbáme třikrát,“ smál se šťastný oslavenec a fanynka ho s radostí uposlechla, vrhla se na něj a pusu mu dala přímo na ústa.

Druhý dárek byl více než aktuální. V noci na včerejšek totiž Argentina prohrála s Německem finále fotbalového mistrovství světa. A šéfkuchař Milan Longin mezitím ve své restauraci chystal na přání Blesku proGotta jeho oblíbenou pochoutku. „Tak Mistře, všechno nejlepší. A tady máte torzo argentinského fotbalového nároďáku,“ smál se kuchař. „Jo, tak to jste mi udělal radost! O tom vaše tatarku pořád básním...,“ rozplýval se Karel, kterému se viditelně sbíhaly sliny.

Spolu s tatarákem dostal také smažené topinky na podnose a česnek. „Nebojte, Mistře, ten česnek je zvlášť. Já vím, že dnes budete mít samé audience. Tak si ho dejte až večer,“ uklidňoval kuchař Gotta. Spolu s ním pak tatarák odnesl do lednice do vily, kde mezitím Gottovy holky – manželka Ivana(38), tchyně Blanka a dcery Charlotte (8) a Nelly (6) – vybalovaly kufry po návratu z narozeninového mejdanu na Babišověfarmě Čapí hnízdo za Prahou. „Strašně rád bych vás pozval dál, ale jak vidíte, vážně tam není k hnutí,“ omlouval se Karel.

Redaktorka Hana Höschlová upekla oslavenci sladké řezy s názvem Orgasmus. „Jsem šťastná, že s vámi mohu společně dýchat vzduch,“ pogratulovala Karlovik půlkulatinám. Redaktor Blesku Luboš Procházka mu pro změnu věnoval k narozeninám několik druhů chleba z pekárny, kolem které se s Gottem nedávno prošel v centru Prahy a zpěvák toužil z ní něco ochutnat. Redaktorka Michaela Remešová »doladila« argentinského býka francouzským těžkým červeným vínem a Karlovi popřála mimo jiné knihou Zpěvák století, kterou napsala ve spolupráci s kolegy z Blesku.

Video - Blesk dal Gottovi k narozeninám Orgasmus:

Video
Video se připravuje ...

Gott dostal od Blesku k 75. narozeninám "orgasmus"! Jan Jedlička, Luboš Procházka

Recept na koláč orgasmus

Těsto:
* 2 lžičky jedlé sody
* 1 celý prášek do pečiva
* 1 plechovka kompotovaného ananasu
* 2 vejce
* 1/2 sáčku vanilkového cukru
* 1,5 hrnku cukru krupice
* 1,5 hrnku polohrubé mouky

Krém:
* 1 lžíce cukru krupice
* 2 pomazánková másla
* 200 ml mléka
* 1 vanilkový cukr
* pudink
* na ozobu čokoláda a sekané vlašské ořechy

Postup:
Rozmixujeme ananas i se šťávou. Přidáme mouku, cukr, vejce, sodu, prášek do pečiva a důkladně promícháme. Těsto vlijeme na vymazaný plech a pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C. Zatím si připravíme krém. Uvaříme pudink s cukrem a necháme vychladnout. Přidáme pomazánkové máslo a vanilkový cukr.
Na vychladlý koláč natřeme krém, posypeme nasekanými ořechy a pocákáme cik cak čokoldou. Koláč necháme ztuhnout nejlépe v ledničce.

Švestičky z Oldovy zahrádky

Během našich gratulací se před branou Bertramky zničehonic objevil Gottův dlouholetý řidič Olda Havránek (75). „No, nesu mu švestičky z naší zahrádky, koláčky od sestřenice (pozn. red.: Oldova žena Hana je Karlovou sestřenicí), dvousetletou růži a sklenici domácího medu, aby mu sloužil hlas,“ svěřil Blesku Olda a potom s poťouchlým výrazem vyndal z auta balíček. „No a tady je deset deka šunky, to kdyby Karel dneska neměl co jíst,“ smál se Havránek.

Němci přivezli ručník mistrů světa

Štáb německé televize ARD dovezl Gottovi k narozeninám obrovitou osušku limitované edice, která vznikla pro německý fotbalový tým. Ten v neděli vyhrál mistrovství světa.