Podle informací Blesku oslovil Ivanu ještě za Ivetina života Michal David (53). Chtěl ji prý angažovat do některého ze svých muzikálů. Dostat ji na výsluní. „Ano, je to pravda,“ potvrdil hitmaker Blesku. Na hvězdy má Michal David čuch. Sama Iveta zazářila hned v několika muzikálech jako Dracula, Johanka z Arku a měla být i hvězdou Davidových Dětí ráje.

Ivana sice nuceně opustila hvězdnou dráhu, aby sestře nestálo při jejím raketovém startu nic v cestě, avšak hudbě se stále věnuje. A její jméno by určitě táhlo. Každý by byl zvědavý na sestru Ivety. Navíc Ivana, která s manželem žije ve Švýcarsku, stále udržuje s rodinou vztahy. Do Česka jezdí daleko častěji, než se psalo, pomalu každých šest neděl. Takže ani v tom by nebyl problém.

Ve stínu sestry

Ivana byla od počátku v kariéře potlačovaná. Když začala dvojčata zpívat jako duo, bylo znát, že má Ivana lepší hlasové předpoklady, což se nehodilo do krámu. Hvězdou měla být Iveta. Bylo třeba ji co nejdřív vyslat na sólovou dráhu, aby ji náhodou Ivana nestačila zastínit. Iveta odešla do Prahy a kapelu Dianthus, s níž na Moravě vystupovala, zdědila Ivana. Ta se pak odstěhovala do Švýcarska, vdala se, pracovala jako dýdžejka a dodneška příležitostně zpívá.
Ivana zpívala výborně, měla velice pěkný hlas. A nebyl to tehdy jen můj názor,“ řekla Blesku Eva Pilarová (74). „Dodnes si pamatuju barvu jejího hlasu, byla zajímavá,“ dodává hudební stálice a majitelka hlasového rozsahu tři oktávy.
Se zpěvačkou souhlasí i producent František Janeček (69). „Ivana zpívala dobře,“ potvrzuje hudební boss.