Tu vydražil v Paříži za bezmála sedm milionů podnikatel ze Zlínského kraje a přispěl tak na obnovu vývařovny pro chudé v Římě. Harley Davidson s podpisem Františka na nádrži, bude vystaven ve čtvrtek od 14. hodin na podiu u ZŠ. Dražitel zůstal před celým světem utajen. Mluvilo se o neznámém Evropanovi. Blesk.cz ho nedávno vypátral na Moravě a mohl pořídit vůbec první fotografie.

Na večerním koncertu vystoupí již tradičně Jiří Pavlica a Hradišťan, dále Filharmonie Bohuslava Martinů Zlín, ale i Ewa Farna, Markéta Konvičková, Elis - Eliška Mrázová a místní pěvecký sbor Stojanova gymnázia. Akce podpoří tři neziskové organizace. Po celý den je přichystán bohatý program. Poutníci mohou po roce pokračovat v ručním přepisování Bible, uskuteční se mezinárodní setkání vozíčkářů, fotbalové dovednosti bude kluky učit Antonín Panenka.

Komu vaše SMS pomohou:

Obecně prospěšné společnosti Popálky, která vznikla ve spolupráci s Klinikou popálenin a rekonstrukční chirurgie Fakultní nemocnice Brno - Bohunice. Cílem této organizace je zlepšení kvality života dětí i dospělých po prodělaném úraze popálením, ale také jejich rodin.

Občanskému sdružení Debra ČR, které pečuje o pacienty s vzácným vrozeným onemocněním kůže, takzvanou nemocí motýlích křídel. V ČR jí trpí okolo 200 lidí.

Nadační fond Adiuvare, který založil olomoucký arcibiskup Jan Graubner. Fond pomáhá rozvíjet duchovní a mravní hodnoty mládeže, motivovat studenty ke studiu a umožňuje získat vzdělání studentům z početných a sociálně slabších rodin.