„Miloš Zeman má skvělý vkus. Písnička je opravdu dobrá. Kdyby nebyla, tak by z ní televize nikdy neudělala Karlův první videoklip,“ řekl BleskuSuchý, který Zdvořilého Woodyho napsal s Jiřím Šlitrem (†45) v roce 1963. „Trvalo nám to asi dvě hodiny a nejdřív jsem ji zpíval v Redutě já, až v Semaforu jsem ji přenechal Gottovi,“ svěřuje Suchý. Slavíkovi se ale song vůbec nelíbil. „Byl ale v angažmá Semaforu a my jsme se opravdu na to, jestli se někomu něco líbí nebo ne, neptali. A myslím, že už se mu teď Woody moc líbí,“ podotkl s úsměvem Suchý a vyloučil, že by píseň byla proti tehdejšímu režimu, ve kterém se soutěžilo v dojivosti krav o prémie.

Byl úplně jiný

„Kdepak! My jsme byli zásadně apolitičtí. Pravdou ale je, že písničkou jsme si udělali legraci z terminologie zemědělství, proto Karel zpívá o masáži vemene a že málo dojily a podobně,“ komentuje Suchý a vzpomíná, jak si Slavíka pro angažmá v Semaforu vyhlédl v kavárně Vltava. „Byl úplně někdo jiný, než já nebo Walda Matuška a jsem pyšný na to, že zrovna on nám věnoval svoje nejlepší léta a začátky. To je pro Semafor naprosto výborné. A k těm jeho 75. narozeninám mu přeju: Karle, ať se ti pořád daří, na co sáhneš!“

Díky Semaforu!

„Kdyby nebylo Semaforu, nevím, kde bych dnes byl. V každém případě bych neměl ten pro mě historický hit Oči sněhem zaváté, které mne ve Zlatém Slavíkovi ze 49. místa během jednoho roku katapultovaly na místo první,“ skládá Gott poklonu Suchému v právě vyšlé knize Zpěvák století, kterou redaktoři Blesku věnovali Slavíku k jubileu, které má už 14. Července. A obdivovatel Woodyho prezident Miloš Zeman do ní napsal s radostí prolog.