Filmové plátno proslavilo Janu i Hanu, jejich sourozenci tak známí nejsou. Bratra Josefa třeba hraní vůbec nelákalo, tíhl spíš k plotně. Dnes je z něj vyhledávaný specialista na zvěřinu a ryby. Dlouhá léta dělal šéfkuchaře v restaurantu na pražském Staroměstském náměstí.

Kanec pro Waldu

Ve stejném domě bydlí malíř Kristian Kodet (65), za nímž vždy při svých návštěvách české metropole zavítal Waldemar Matuška (†76). A hned seběhli dolů na nějakou dobrůtku. „Walda miloval Pepův kančí guláš i biftečky. V Americe si to moc neužil,“ vzpomíná Kodet s nostalgií. Josef Brejcha měl pro vzácného hosta i další lahůdky. Dokonce pro něj vymyslel třeboňského kapra v celerové omáčce.

Další setkání

Jana Brejchová si ale bratrovu kuchyni moc neužila. „Nevídáme se. Nevím vlastně proč. Asi proto, že jsem pořád v práci, nemám čas,“ mlží Josef. Možná už nastala doba zase obnovit sourozenecká pouta. Když už za Janou, která se zotavuje po kolapsu na pražských Malvazinkách, byla Hanka, mohl by se stavit i Josef!

Rodinná pouta

Sourozenců Brejchových bylo osm, dospělosti se jich dožilo jen šest (Jana se narodila jako druhá nejstarší). Jejich otec byl řidič dálkové dopravy. Hana má dvě dcery - adoptovanou Veroniku a Světlanu, která porodila dceru a tři kluky. Jana je maminkou Terezy Brodské, která si s fotografem Herbertem Slavíkem (51) pořídila syna Samuela (8).