V průvodu převažovaly ženy v růžových tričkách, přišlo ale i hodně mužů v šedých tričkách s růžovou vsadkou. V růžovém byly i děti v kočárcích a růžový šáteček na krku měli i někteří z pochodujících psů. Nákupem triček lidé přispěli na projekty v boji proti rakovině.

V čele pražského pochodu šly populární ambasadorky - třeba i herecká legenda Jiřina Bohdalová. Na dotaz ČTK, proč se pochodu účastní, řekla: "No to je otázka, jako všechny ženy, které musejí držet pohromadě." Další herečka v průvodu Kateřina Brožová přivedla i svou dvanáctiletou dceru. A dodala, že považuje za svoji krásnou povinnost akci podpořit. "Myslím si, že se to týká absolutně každého z nás. Chci podpořit tuto velkou energii, která se tady dnes sešla," uvedla Brožová. Potvrdila, že k prevenci vede i svoji dceru.

Růžové pochody proti rakovině prsu se konají v těchto dnech v šesti desítkách zemí. Mladá žena bez vlasů po chemoterapii a s šerpou přes rameno s nápisem Život je boj, která dnes v průvodu také šla, byla pro přítomné mementem, že rakovina může postihnout člověka v každém věku. Prevence sice odhalí zhoubnou nemoc v samém počátku, kdy se dá vyléčit. Jenže na prevenci rakoviny prsu chodí jen polovina českých žen. Rakovinu prsu přitom lékaři v ČR ročně zjistí až u 7000 žen a 2000 na ni zemřou.