K nehodě došlo podle portálu Tíseň.tv deset minut po půlnoci na kruhovém objezdu u ulic K Hrnčířům a Na Jelenách v Praze.

"Řidič nepřizpůsobil rychlost jízdy situaci v provozu. Nezvládl řízení a naboural do betonových panelů středového ostrůvku. Kvůli tomu následně motorové vozidlo skončilo na pravém boku,“ řekl Blesk.cz policejní mluvčí Tomáš Hulan. Následně mu policisté orientační dechovou zkouškou naměřili 1,5 promile alkoholu. Protože byl při nehodě zraněn, byl záchranáři převezen do nemocnice. "Tam také byly následně učiněny odběry ke zjištění skutečné hodnoty alkoholu v krvi," doplnil mluvčí.

Preisse nyní čekají velké opletačky se zákonem. Policisté totiž okamžitě zahájili trestní řízení pro podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Za to mu hrozí až rok za mřížemi nepodmíněně a několikaletý zákaz řízení.

Když Blesk.cz Martinu Preissovi volal o vyjádření, dostalo se nám výmluvného mlčení. Herec telefon zvedl, vyslechl si otázku a po několika vteřinách ticha beze slova zavěsil.
Martin Preiss je synem hereckých rodičů. Jeho otec Viktor Preiss je už teď hereckou legendou Divadla na Vinohradech, maminkou je Jana Preissová, známá z filmu Jak vytrhnout velrybě stoličku. Vystudoval herectví na DAMU a pak nastoupil do Národního divadla, kde si střihl přední role v několika inscenacích. Nejvíce vešel do podvědomí diváků jako moderátor televizní soutěže Chcete být milionářem, kde nahradil charismatického Vladimíra Čecha. V současnosti hraje například v oblíbeném seriálu Doktoři z Počátků.