Zprvu to vypadalo, že se chvíli před polednem začínají na Václavském náměstí "pod koněm" shromažďovat lidé, ovšem nakonec se ukázalo, že to byli jen čumilové a náhodní turisté, kteří se na demonstraci za Ivetu Bartošovou a další týrané ženy, kterou svolal Domenico Martucci, připletli omylem. Exmilenec Bartošové se vybavil deštníky a plastovým stolečkem, na který vyskládal několik letáčků proti domácímu násilí na ženách. "Mým cílem je dát lidem najevo, že ten problém tady je, a že se s tím musí něco udělat," svěřil se Blesk.cz Martucci.

Podpořit ho přišla jeho matka Donna Grazie Marino della Torre s italským řidičem Matteo Mastromattea, který Ivetu loni v červenci přivezl na hrabětův zámek. Dorazit měl i Ivetin obdivovatel Zdeněk Macura, který uctění památky minutou ticha ovšem nestihl. "Mrzí mě, že jsem uctění památky zmeškal, netušil jsem, že se tady bude držet minuta ticha," řekl Blesk.cz Macura.

Na uctění zpěvaččiny památky se tak všichni vykašlali. Jediný, kdo držel minutu ticha přesně v 11.29 hodin, kdy se Iveta zabila, byl skutečně jen její italský exmilenec Martucci. Ten si i tak objednal osobní strážce a povolal dokonce i policii.

Podle informací Blesk.cz Zdeněk Macura dorazil na shromáždění společně s přítelkyní Vlaďkou a dvacetiminutovým zpožděním. I on si postavil vlastní stolek s letáky proti domácímu násilí. Nikdo za týrané ženy ale bojoval nepřišel, a tak to oba spojenci po hodině čekání zabalili a z místa odešli.

Video
Video se připravuje ...

Demonstrace proti týrání žen Jan Jedlička, David Turek