Půvabná zpěvačka rozhodně ani přes dvanáctileté skrývání neztratila na půvabu. Od roku 2002, kdy ohlásila pauzu, ji nikdo příliš neviděl, proto bylo pro všechny překvapením, když vyrazila před týdnem na oslavu narozenin svého kamaráda.

A nebyla to ledajaká účast, Marika svému kamarádovi k jeho šedesátinám dokonce i zazpívala! Podle časopisu Plus 7 dní považovala za přirozené popřát svému dlouhodobému rodinnému kamarádovi, který nezištně pomáhá i jiným.

Marika Gombitová byla usměvavá, přátelská a srdečná tak, jako kdysi před lety. Že by chystala po pauze návrat?

Zpěvačka zazářila v kapele Modus, se kterou slavila největší úspěchy v 70. letech 20. století. Na invalidní vozík se dostala po tragické nehodě v roce 1980. V době, kdy kapelník Ján Lehotský na koncertě oznámil rozpad kapely, havarovala v autě své kamarádky právě cestou z osudového koncertu. Noc z 30. listopadu na 1. prosince 1980 měla fatální důsledky pro Gombitovou. Kamarádka Gombitové nezvládla nepříznivé počasí a kvůli sněžení, silnému větru a vysoké rychlosti na zledovatělé dálnici D1 havarovala.

Marika zůstala zaklíněná pod vozidlem, které vylétlo do protisměru a několikrát se převrátilo, kamarádka Andrea vyvázla bez většího zranění. Kariéra Gombitové se zastavila a sama zpěvačka rezignovala. Naděj v ní vykřesal až v roce 1982 moskevský neurolog profesor Jumašev, ale ani složitá operace nevrátila Gombitovou na nohy. Po dvou letech ale přeci jen našla sílu a začala opět zpívat. Pomohl ji k tomu dlouholetý kamarád Meky Žbirka i bývalí členové kapely Modus. Poté se již začlenila do svého života i zpět do showbyznysu. V roce 2002 ohlásila odchod na odpočinek, aby se nyní, v roce 2014, opět ukázala na veřejnosti.