Svlečený do půli těla vystoupil Beránek jako jeden z předskokanů Rytmuse v pražském klubu Sasazu. Stalo se tak poprvé po jeho propuštění z vězení, kam nastoupil na podzim loňského roku, aby si odseděl trest za ublížení na zdraví a za napadení veřejného činitele. Rapper, který mohl vystoupení trénovat maximálně na dalších odsouzených ve věznicích, a jeho fellas rozbouřili publikum pokřikem „Leo je zpět“ a dostali ho do toho správného varu.

Beránek, který byl mírně naměkko z toho, že konečně může chodit volně po ulicích, se svěřil, že vězení ho změnilo. „Je ze mě nový člověk,“ prohlásil, ale nevysvětlil, jaká přesně změna ho zasáhla. Že by se přestal svlékat na veřejnosti, jak to měl před vězením ve zvyku, nebo zmírnil své násilnické sklony?

Je to možné, protože nový song, který v pražském klubu zazněl, byl zasvěcen právě svobodě. „Vychutnávám ulici a vychutnávám svobodu. Na ulici vychutnávám vteřiny svý svobody, vítr v zádech,“ rappuje Leo. „Cítím jako bych se znovu narodil.“ 

A vypadá to, že si problémový účastník reality show Hotel Paradise po této zkušenosti konečně uvědomil, že svoboda je to to nejcennější, co může mít. „Jsem svobodný. Nikdy netušil jsem, jakou váhu tahle věta bude mít,“ přiznává ve svém novém tracku Beránek.

Že by konečně dostál svému příjmení a zklidnil své chování tak, aby se za mříže již nikdy nedostal? Je to málo pravděpodobné, ale zázraky se přeci jen dějí…